Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Настав критичний момент: чому Коломойський намагається "прибрати" керівництво НБУ

  • 12.05.2020, 13:16
  • 2 593

Президент інвестиційної групи "Універ" Тарас Козак заявив, що головна мета олігарха Ігоря Коломойського - домогтися зміни керівництва НБУ, адже Нацбанк і "ПриватБанк" подали проти олігарха ряд багатомільярдних позовів в Швейцарії, Ізраїлі, США та Україні.

Про це він розповів «Апострофу».

Козак вважає, що на сьогоднішній день в Україні настав критичний момент протистояння двох груп — так званих «проколомойських» і «реформаторів».

«В Україні справи йдуть простіше, адвокати олігарха знаходять можливості захищатися. А ось в США проти Коломойського і його партнерів з групи Приват йде розслідування щодо порушення закону про організації, які діють під впливом рекету і корупції. Тому є загроза тюремного терміну. Зараз основне завдання домогтися відкликання цих позовів. У Коломойського є свої люди в оточенні президента, уряді, група лояльних депутатів у Верховній Раді — все це використовується для дискредитації НБУ з метою домогтися відставки його голови», — розповів експерт.

За його словами, відставки керівництва Нацбанку домагається не тільки Коломойський.

«Регулятор поламав шахрайську банківську схему, коли власники залучали кошти вкладників, а потім банкрутували установу. Тягар ошуканих вкладників ліг на Фонд гарантування вкладів. Думаю, це теж частина помсти від інших бізнесменів», — розповів «Апострофу» Козак.

Схожі новини