Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Реальне число хворих сягає 10 млн", - інфекціоністка спростувала офіційну статистику ВООЗ

Темпи зростання поширення коронавірусу в світі за останні три-чотири дні пришвидшилися щонайменше втричі, а в деяких країнах – навіть учетверо

Таку гіпотезу підтвердила лікарка-інфекціоністка Людмила Мухарська, повідомляє OBOZREVATEL. За її словами, про це свідчить кількість заражених, адже буквально за два дні COVID-19 інфікувалося приблизно 100 тисяч людей у всьому світі.

«Звісно, це ненормально, але коронавірус — новий вірус, і в людей немає до нього імунітету. Це означає, що немає захищених, тому він так швидко й поширюється. Якщо раніше 100 тисяч хворих фіксували за тиждень-два, то тепер поширення пришвидшилося втричі, навіть учетверо. Говорити про якусь стабілізацію в найбільш заражених країнах рано», — підкреслила лікарка.

Також вірусологиня підтвердила гучну заяву про те, що кількість хворих на COVID-19 в усьому світі може становити вдесятеро більше, ніж фіксує офіційна статистика. Якщо вірус підтверджений в 1 млн осіб, то реальне число хворих може сягати 10 млн.

Читайте також: Спека не врятує від коронавірусу: український інфекціоніст зробив невтішну заяву

«За медичною допомогою звертаються люди з високою температурою, порушенням дихання, потребою в кисні та реанімаційній допомозі. Їм роблять тестування, підтверджують діагноз і вносять у статистику. А 80% хворих переносять вірус безсимптомно, тобто на ногах», — пояснила інфекціоністка.

Нагадаємо, що найбільше хворих зафіксовано в Італії, Іспанії, Франції та США. Від ускладнень вірусу у світі загинуло вже більш як 51 тисяча осіб, понад 210 тисяч вилікувалося.

В Україні підтверджено 897 випадків захворювання, із них 22 летальні. Пік захворюваності, за прогнозами експертів, випаде на 20-ті числа квітня.

Станом на ранок 3 квітня офіційно кількість людей з підтвердженим діагнозом коронавірус у світі перевалило за мільйон.

Лідером за кількістю заражених є США, де число хворих перевищило 240 000. Друге місце по захворюваності займає Італія, де на коронавірус захворіли понад 115 000. Третє місце у Іспанії з 112 065 випадками інфікування.

Загиблих найбільше виявилося в Італії — 13 915 осіб. В Іспанії загинули вже 10 348 заражених людей, а у Франції — більше 5000. У провінції Хубей (Китай) число загиблих склало 3199 осіб. Всього у світі від коронавірусу загинули 53 069 людей.

Схожі новини