Передплата 2024 «Добра кухня»

Зеленський піде у відставку, а прем'єром може стати Медведчук, - журналіст

Віталій Портников окреслив варіанти розвитку політичної ситуації в країні

«З поглибленням соціальної і політичної кризи буде відправлено у відставку чинного спікера ВР, на його місце виберуть нового керівника, який після відставки президента, стане на якийсь час виконуючим обов'язків голови держави», — таку думку висловив в інтерв'ю для obozrevatel відомий журналіст Віталій Портников.

«Так, це може бути Віктор Медведчук», — заявив Портников, припускаючи особу ймовірного прем'єра.

Він погоджується, що на сьогодні це може виглядати політичною фантастикою.

«Ми з вами не говоримо про ситуацію на березень місяць, а про ситуацію, коли стане ясно, що новий уряд України не здатний виправити ситуацію в економіці, коли почнуться затримки з виплатами по зарплатам і пенсіям, коли може відбутися дефолт української економіки і будуть робитися все більш і більш суперечливі заяви в діалозі поміж Москвою і Києвом.

Читайте також: Квартет «Медведчук-Портнов-Коломойський-Богдан»

І найголовніше, можуть виникнути умови, в яких проукраїнська, більш свідома частина фракція «Слуги народу» перестане голосувати за найбільш одіозні і небезпечні для майбутнього країни рішення влади, які будуть спускатись за підписом Володимира Зеленського.

Виникне абсолютно природна коаліція проросійських сил, орієнтованих на президента Зеленського без всякої цікавості до змісту пропозицій ОПЗЖ. Вони сподіватимуться на покращення взаємин з Росією для збільшення власних прибутків. Територія України цікавить їх виключно як місце отримання цих прибутків, без подальших думок про її подальшу долю.

Читайте також: Зеленський так і не навчився бути президентом

Так що така ситуація є абсолютно реальною. Але я думаю, що обрання Медведчука відбудеться, коли будуть отримані певні гарантії від Зеленського про його швидку відставку. Медведчук в цій ситуації з'явиться як рятівник нового президента від неминучого краху. Так він з'явився перед 2004 році в якості нового керівника адміністрації Кучми. Він був людиною, яка мала забезпечити проросійський крен президента України і врятувати його від того політичного краху, що намітився після ситуації з Гонгадзе і був подовжений справою з «кольчугами».

Результат появи Медведчука ми знаємо, це Майдан 2004 року, а також глибока політична та економічна криза в країні.

Друга його поява призведе до таких самих результатів, тільки до цього додасться втрата Україною нових територій на Сході і Південному-Сході країни. Це і є найголовнішою метою російського політичного керівництва на чолі з Путіним", — заявив Віталій Портников.

Схожі новини