Передплата 2024 ВЗ

Зеленський звільнив Трубу і призначив тимчасову наступницю

  • 27.12.2019, 11:18
  • 1 621

Президент Володимир Зеленський звільнив директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу і призначив на посаду тимчасової виконувачки обов'язків народну депутатку партії "Слуга народу" Ірину Венедіктову

Про це свідчать укази глави держави від 27 грудня

«Звільнити Трубу Романа Михайловича з посади Директора Державного бюро розслідувань», — сказано в указі.

«Призначити Венедіктову Ірину Валентинівну тимчасово виконуючою обов’язки Директора Державного бюро розслідувань», — сказано на сайті президента.

Звільненню Труби передувало підписання Володимиром Зеленським 24 грудня змін до закону про Державне бюро розслідувань. Згідно з цим документом, директор ДБР Роман Труба та його заступники підлягають звільненню.

Ірина Валентинівна Венедіктова народилася 21 вересня 1978 року у Харкові. Український юрист доктор юридичних наук, професор. Завідувач кафедри цивільно-правових дисциплін юридичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. На позачергових виборах у Верховну Раду України 2019 року балотувалася у списку під номером № 3 партії «Слуга народу». Експерт з питань реформи судової системи.

У 2016 році вона подавала свою кандидатуру на посаду судді Верховного суду. Але участь в конкурсі провалила, отримавши бал «менше мінімально допустимого».

Чоловік тимчасової очільниці ДБР, Денис Колесник, згідно з декларацією за 2018 рік, працює у Харківській кіберполіції. Подружжя виховує двох дітей.

Схожі новини