Передплата 2024 «Добрий господар»

“Детективи НАБУ мали усі підстави затримати Димінського, проте чомусь не зробили цього”

З’ясувалося, опальний олігарх живе у Греції. Справу щодо смертельного ДТП за його участі закриють?

Детективи НАБУ «не помітили» та не затримали оголошеного в розшук опального галицького олігарха Петра Димінського під час… спілкування з ним. Як повідомляє видання ZAXID.NET з посиланням на власне джерело у Вищому антикорупційному суді, двоє детективів НАБУ 19 березня провели допит Петра Димінського у приміщенні українського посольства в Афінах, але не затримали його. Хоча той уже майже два роки офіційно перебуває у розшуку — за підозрою у вчиненні смертельного ДТП біля Львова.

Нагадаємо, Димінському оголошено підозру у причетності до смертельної дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула 31-річна Наталія Тріла. ДТП сталося 18 серпня біля села Ямельні у Львівській області. Через три дні після цього Димінський виїхав з України, і про його місцеперебування було невідомо. Після слідства його оголосили в міжнародний розшук. Однак кілька днів тому українські ЗМІ повідомили, що НАБУ знає про місцеперебування Димінського — у Греції, в Афінах. Це стало відомо з ухвали Вищого антикорупційного суду від 7 жовтня. Однак про справу загибелі Наталі Тріли тут не йдеться. Натомість триває тяганина між «давніми друзями» — Петром Димінським та ексміністром енергетики і вугільної промисловості Ігором Насаликом. А саме: НАБУ розслідувало справу за підозрою, що ексміністр Насалик у 2014 році не задекларував суму 3,1 млн доларів, які позичив у Димінського. Своєю чергою, у липні 2017 року Димінський подав позов до Насалика про стягнення 1,88 млн доларів боргу і 4,2 млн грн — як 3% річних. Про це повідомив «Судовий репортер».

Отож 19 березня двоє детективів НАБУ півтори години допитували Димінського як свідка у справі стосовно Насалика — у присутності адвоката Димінського, у приміщенні посольства України у Греції. «Територія українського посольства вважається українською територією, тому детективи НАБУ мали усі підстави затримати Димінського як особу, оголошену у розшук, проте чомусь не зробили цього. Керівництво НАБУ мало би пояснити їхні дії», — стверджує джерело ZAXID.NET у Вищому антикорупційному суді.

Виглядає на те, що питання «тріумфального повернення» Димінського в Україну — лише справа часу і великих грошей. У ЗМІ з’явилися повідомлення, що справу Димінського (щодо смертельного ДТП) можуть закрити. Так, 25 вересня Галицький суд Львова зобов’язав прокурора розглянути клопотання адвоката про закриття справи проти Димінського. Захист Димінського впевнений, що у цій справі немає складу злочину. Зрештою, сам факт того, що Димінський прийшов на зустріч із детективами НАБУ, свідчить про його впевненість, що його не затримають.

Схожі новини