Передплата 2024 ВЗ

В Україні почався осінній призов

Протягом жовтня-грудня в Україні триватиме осінній призов громадян на строкову військову службу.

Про це йдеться у розпорядженні Уряду від 29 вересня.

Так для проходження строкової військової служби буде відправлено 15 200 осіб, із них до: Збройних Сил України — 9 000 осіб, Державної спеціальної служби транспорту — 800 осіб, Державної прикордонної служби — 4 400 осіб, Національної гвардії — 1 000 осіб.

У свою чергу, військовий комісар Львівщини Олександр Тішенко повідомив, що юнаки служитимуть у Збройних Силах України, Національній Гвардії України, Державній прикордонній службі України та спеціальній службі транспорту. Про це пише ГалІнфо.

Вже наступного тижня відбудуться перші відправки до війська.

Юнаки, які мають конкретні побажання, де хочуть проходити службу (десантно-штурмові війська, Президентський полк, Національна Гвардія України чи інші підрозділи) — звертайтеся до свого районного військового комісаріату. Якщо Ваш стан здоров’я та морально-ділові якості дозволяють проходити службу у цих підрозділах — військові комісари максимально сприятимуть у Вашому бажанні.

«Наголошую, що призовники у випадку неотримання повістки зобов’язані прибути до районного військового комісаріату за місцем приписки у термін до 10 діб з моменту оголошення призову. Тобто до 10 жовтня. Опісля вони нестимуть адміністративну відповідальність у вигляді штрафу.

Громадяни, які мають право на відстрочку, але не представили відповідних документів до військових комісаріатів — НАГОЛОШУЮ, що на даний момент Ви підлягаєте призову на строкову військову службу. Пропоную не створювати собі проблем та вже сьогодні з’явитися до комісаріатів з підтверджуючими документами", — зокрема додав Олександр Тіщенко.

Шановні батьки та призовники! Солдат строкової служби у зону проведення ООС не відправляють. За період своєї служби вони повністю опановують військову спеціальність та виконують завдання у військових частинах не залучаючись у зону проведення операції об’єднаних сил (АТО). Також на увесь період проходження служби за ними зберігається місце роботи та середньомісячна заробітна плата.

Схожі новини