Передплата 2024 «Добрий господар»

З Білорусі пішла чиста російська нафта: Україна готова відновити транзит в ЄС

  • 06.05.2019, 19:13
  • 1 096

Оператор нафтотранспортної системи України — державна компанія «Укртранснафта» заявила про готовність відновити транзит російської нафти до Європейського Союзу.

Про це повідомляє УНІАН.

«Сьогодні, 6 травня 2019 року, по лінії диспетчерської служби АТ «Укртранснафта» направлено телеграму про готовність відновити транзит нафти нафтопроводом «Дружба», — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що о 14:17 якісна нафта з лінійно-виробничої диспетчерської станції (ЛВДС) «Мозир» почала надходити в систему нафтопроводів «Дружба» в українському напрямку.

Нагадаємо, 19 квітня «Гомельтранснафта Дружба» повідомила «Укртранснафті» про надходження з технологічної ділянки магістрального нафтопроводу «Транснефть — Дружба» (РФ) нафти з погіршеними показниками якості.

22 квітня «Укртранснафта» посилила контроль якості нафти, а 25 квітня вимушено призупинила транзит нафти по магістральному нафтопроводу «Мозир — Броди».

Таке рішення компанія, зокрема, прийняла, керуючись угодою про надання послуг з транспортування нафти по території України. Згідно з умовами цього договору, «Укртранснафта» має право зупинити прийом російської нафти, якщо сировина не відповідає якісним показникам.

26 квітня в прес-службі «Укртранснафти» заявили, що під час переговорів операторів нафтотранспортної системи «Дружба» представники Росії зобов'язалися відновити транзит якісної нафти з 3 травня.

Схожі новини