Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко розповів, коли Україна зможе досягнути повної енергонезалежності

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна може досягти повної енергетичної незалежності у 2021−2022 роках.

Про це Порошенко сказав в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, передає прес-служба глави держави.

Президент підкреслив, попередні прем'єри і міністри, які зараз їздять в Москву і дуже чітко координуються один з одним, Україні вішали на шию ярмо у вигляді зобов'язань купувати 52 млрд куб. газу в рік.

«Україні вішали на шию ярмо у вигляді зобов'язань купувати 52 млрд куб. газу в рік. «Хочу ще раз нагадати — в 2017 році Україна спожила 14 млрд замість 52 млрд, в 2018 році — Україна спожила 10,5 млрд. Я наголошую, якщо ми пройдемо точку неповернення 2019 року, то в 2021—2022 роках Україна стане енергетично незалежною. Ми припинимо імпортувати газ. Це буде результатом нашої позиції з енергетичної незалежності, енергетичної ефективності», — підкреслив Петро Порошенко.

Президент наголосив, що на це спрямована монетизація субсидій, підвищення енергоефективності, інтеграція в Європейську енергетичну систему. «Ми точно цього доб'ємось. І вони налякані. Ще виборів нема, а вони вже побігли — Бойко з Медведчуком говорити з Медведєвим. Вони не говорять, щоб звільнити наших військових, вони не говорять вивести окупаційні війська, вони не говорять про припинення війни. В них нема з Росією інших тем розмови, крім закупівлі газу. І звідти, з Москви вони присилають меседжі, повідомлення, що вони готові вже будуть сформувати коаліцію між Бойко, Тимошенко і іншими», — сказав Президент.

Він наголосив, що саме тому так важливі ці вибори. «Тому ми більше не допустимо, щоб в Росії вирішувалась доля України. Наголошую — ми здатні самі забезпечити захист українських інтересів», — зазначив Глава держави.

Схожі новини