Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Жодного діалогу з маріонетками Кремля»: у Порошенка відповіли на пропозицію Пушиліна

  • 21.02.2019, 13:39
  • 1 163

Київ не вестиме жодного прямого діалогу з представниками окупантів ОРДЛО.

Про це написала у Facebook перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

Зокрема, Геращенко відповіла на заклик ватажка бойовиків «ДНР» Дениса Пушиліна до прямих переговорів щодо конфлікту на Донбасі.

«Ніякого прямого діалогу з псевдореспубліками на окупованому Р Ф Донбасі і легітимізації маріонеткових режимів Кремля — не буде», — наголошує Геращенко.

Вона нагадала, що переговори відбуваються лише в мінському форматі, учасниками якого є Україна, Росія та ОБСЄ.

«РФ не посередник, а сторона, відповідальна за виконання мінських угод, безпекового, економічного і гуманітарного блоків. Під угодами стоять підписи представників трьох сторін — України, РФ і ОБСЄ. В мінських угодах немає жодного слова про „ЛНР-ДНР“ і таких нікчемних абревіатур», — каже Геращенко.

Вона зазначила, що «там є ще дві карляки громадян Захарченка і Плотницького, яких в останню хвилину притяг з собою в кімнату переговорів Путін».

«Але хто це? І де вони? Одне упало, друге пропало (погано, бо вони є співучасниками злочинів Кремля і ми б воліли бачити їх в суді)», — зазначає Геращенко.

Геращенко наголосила, що всі так звані «органи влади республік» — нелегітимні і не визнані навіть в РФ, тому й їхні заяви — це лише «марення Кремля».

«З Кремлем, за посередництва наших міжнародних партнерів, а не з маріонетками Кремля, говоритимемо про звільнення Донбасу», — резюмувала вона.

Схожі новини