Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

13 тис. убитих та 1,5 млн переселенців: Озвучено жахаючі цифри до 5 річниці нападу Росії

  • 20.02.2019, 17:29
  • 16.5K

У МЗС України назвали наслідки військової агресії Росії проти України безпрецедентними для Європи з часів завершення Другої світової війни.

Відповідну заяву з приводу 5-х роковин нападу Росії на Україну оприлюднило МЗС України.

«Результати агресії — драматичні і безпрецедентні для післявоєнної Європи: близько 13 тис. убитих, 30 тис. поранених, 1,5 млн переселенців, масоване руйнування Донбасу, узурпація української власності в окупованому Криму, масштабні порушення окупаційною владою прав людини та міжнародного гуманітарного права, політичні переслідування та залякування українських громадян з метою придушення будь-яких проявів анти-окупаційних настроїв, прискорена масштабна мілітаризація окупованого півострова», — йдеться у заяві МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що саме неготовність міжнародної спільноти рішуче відреагувати на окупацію Криму дозволила Росії продовжити агресію та розв'язати війну на Донбасі.

Крім того, в заяві наголошується, що РФ має негайно звільнити усіх українських політв’язнів і військовополонених, а припинення російської агресії на Донбасі повинне спиратися на повноцінну миротворчу місію ООН із мандатом на всю зону конфлікту.

Також МЗС нагадало, що повернення Україні окупованих територій є умовою довіри світовій системи безпеки.

«Відновлення територіальної цілісності України необхідне не лише для забезпечення майбутнього нашого народу. Це — умова відновлення довіри до європейської та світової системи безпеки, яка має базуватися на безумовній повазі незалежних держав до норм міжнародного права та жорсткій відсічі її порушникам», — підсумували в МЗС.

Схожі новини