Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кремль хоче повернути Україну і має 3 сценарії, — очільник розвідки

  • 24.01.2019, 15:15
  • 1 395

Росія, має три варіанти дій у 2019 році, щоб повернути Україну в свою орбіту. Від впливу на президентських і парламентських виборах до відкритої військової агресії.

Про це розповів голова Служби зовнішньої розвідки Єгор Божок в інтерв’ю «Укрінформу», пише УП.

«Перед усіма російськими спецслужбами стоїть конкретне завдання „закрыть украинский вопрос“ у 2019 році. „Закрыть“ означає повернути Україну в орбіту впливу Російської Федерації. І зробити це настільки надійно, щоб „никаких цветных революций“ в Україні більше ніколи не відбулося», — сказав він.

За словами Божка, для цього у Кремлі розробили три сценарії розвитку подій.

«Перший — це реванш проросійських сил за підсумками президентських або парламентських виборів», — заявив Божок.

«У разі провалу проросійських або таких, що влаштовують Росію сил, на президентських виборах, буде застосовуватися другий сценарій, а саме — внутрішня дестабілізація чи так званий „контрольований хаос“, щоб змусити Україну силою прийняти умови, які висуває Кремль», — додав він.

Третій сценарій — військова операція.

«У разі неможливості застосування перших двох сценаріїв, у Кремлі не виключають відкритої військової агресії проти України», — повідомив керівник спецслужби.

У розвідці вважають, що вірогідність реалізації будь-якого з цих сценаріїв висока.

«Вірогідність реалізації другого чи третього сценаріїв є дуже високою. Які плани у Путіна, не знає ніхто, крім самого Путіна», — резюмував Божок.

За його словами, головне завдання української Служби зовнішньої розвідки у 2019 році — не допустити будь-якого втручання Росії у внутрішньополітичні процеси України.

Схожі новини