Передплата 2024 ВЗ

Росія частково розблокувала українські порти в Азовському морі, — Омелян

Російська Федерація частково розблокувала українські порти в Азовському морі. 3 грудня судна проходили через Керченську протоку.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, йдеться на сайті відомства.

«Так, частково розблоковані порти Бердянськ та Маріуполь. Судна здійснюють свій рух на вхід та вихід через Керченську протоку у напрямку українських портів. Судна зупиняються російською стороною, оглядаються, як і раніше, проте частково рух відновлено», — заявив Володимир Омелян.

За його словами, на вхід в Азовське море очікують 17 суден, на вихід — 1. Ще 9 суден стоять біля причалів в портах.

Очільник Міністерства інфраструктури зазначив, що розблокування українських портів стало можливим завдяки скоординованим діям української влади, жорсткій та однозначній міжнародній реакції, а також увазі з боку іноземних медіа: «Вчора разом із заступником Міністра оборони України Анатолієм Петренком та керівником Адміністрації морських портів України ми зробили розширену спільну прес-конференцію в порту Маріуполя для іноземних медіа, де розповіли про порушення міжнародного права з бору Російської Федерації, економічні та геополітичні загрози від блокування портів Азову, а також закликали міжнародну спільноту виступити єдиним голосом на захист демократії, миру і свободи в Україні».

Міністр інфраструктури відзначив участь Президента України Петра Порошенка у врегулюванні ситуації на Азові та висловив сподівання, що найближчими днями українські порти буде розблоковано повністю, а наступним кроком стане звільнення українських моряків.

Схожі новини