Передплата 2024 «Добра кухня»

Італійський мармур, вишукані меблі з Англії, люстри з Чехії: показали розкішний маєток намісника Києво-Печерської лаври за 1,3 мільйона доларів

30 листопада Служба безпеки України провела обшук у селі Вороньків — за місцем проживання предстоятеля Києво-Печерської лаври Павла, який належить до Української православної церкви Московського патріархату.

Згодом Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП заявив, що це ніякий не будинок, а підсобне господарство, що належить церкві. Для підтвердження своїх слів навіть опублікували зворушливе відео з корівками, качечками та кадрами з мультфільму «Троє з Простоквашино». Не обійшлося без розлого коментаря предстоятеля Павла, який крокуючи поміж тварин, розповів про переваги свіжих фруктів та молока з підсобного господарства, повідомляє телеканал «Прямий».

Згодом, журналіст-розслідувач з програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та телеканалу «Перший національний») Михайло Ткач оприлюднив зображення екстер'єру та інтер'єру заміської резиденції митрополита УПЦ Московського патріархату Павла (Лебідя) у селі Вороньків біля Києва

Підбірка з'явилася на сторінці журналіста у Facebook.

«Тут фото інтер"єрів маєтку настоятеля Лаври владики Павла. Фото опублікували в той час коли хотіли продати будинок», — зазначив Ткач.

За його словами, світлини датовано 2016 роком, коли Лебідь виставляв маєток на продаж й усі фото узято з одного із сайтів нерухомості.

Тоді за цей об'єкт просили понад 1,3 мільйона доларів.

З опису на сайті:

«Загальна площа: 580 м.

Повністю мебльований італійської та англійської меблями, люстри — Чехія, побутова техніка Smeg. Розкішний дизайнерський ремонт в класичному стилі з використання коштовних матеріалів. Будинок дуже теплий і затишний. Мармурові підлоги з підігрівом Італія, паркет — Німеччина. Ділянка з гарним дизайнерським ландшафтним дизайном, багато екзотичних дерев.

Гостьовий будинок — 170 м, будинок охорони — 18 м".

Хто такий настоятель Лаври владика Павло?

Митрополит Павло (в миру Петро Дмитрович Лебідь 1961 р. н.) — архієрей Української православної церкви (Московського патріархату) з 1997 року, митрополит Вишгородський і Чорнобильський, вікарій Київської митрополії. З 1994 року — намісник Успенської Києво-Печерської лаври. З 2009 року — член Міжсоборної присутності Російської православної церкви. З 2002 року — голова Синодальної комісії у справах монастирів УПЦ. З 2011 року — постійний член Священного Синоду Української православної церкви. Антиукраїнський пропагандист, противник незалежності українського православ'я від РПЦ. З 2008 року депутат Київської міської ради від Партії Регіонів.

Владика Павло встиг стати медійною «зіркою» всеукраїнського масштабу завдяки своєму непереборному потягу до розкішного життя, нахабності та зухвалості, а також відвертим українофобським заявам.

Українофобські заяви, окупація Криму, війна на Донбасі.

Так, у 2018 році намісник Лаври заявив, що Крим ніколи не був українським, а також назвав приєднання Криму до України в 1954 році «незаконним». «Це незаконно було зроблено свого часу, за Сталіна. Ти знаєш історію, що Крим ніколи не був українським», — заявив Павло. Відповідаючи на запитання, з ким воює Україна на Донбасі, владика Павло сказав, що він «не був на війні». «Невідомо тому — хто і з ким», — додав він.

Схожі новини