Передплата 2024 «Добре здоров’я»

МВС завершило слідчі дії у справі Гандзюк та передало матеріали до суду

  • 05.11.2018, 13:10
  • 814

У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що поліція виконали всі необхідні слідчі дії у рамках своїх повноважень щодо вбивства радника мера Херсона та громадської активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомляється на сайті МВС України.

«Поліція виконала всі необхідні слідчі дії у рамках своїх повноважень та за рішенням Генеральної прокуратури України, яке було ухвалено сьогодні, 5 листопада, передала справу до Головного слідчого управління Служби безпеки України», — зазначається в ньому.

При цьому у МВС уточнили, що у межах повноважень Національна поліція допитала як свідків 367 осіб, призначила 21 судову експертизу, провела 9 обшуків, 4 слідчих експерименти, 26 оглядів, 100 негласних слідчих дій відносно 31 особи.

Зокрема, слідство закінчилося щодо 5-ти обвинувачених, яких правоохоронці вважають виконавцями та організаторами злочину.

«Усі матеріали для об'єктивного розслідування передано, за рішенням ГПУ, до Головного слідчого управління Служби безпеки України, яка займається розслідуванням щодо встановлення замовників злочину. Це дасть можливість слідчим СБУ об’єднати провадження і вести досудове розслідування з моменту планування до фактичного закінчення», — резюмується у повідомленні.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Поліція перекваліфікувала кримінальну справу, відкриту за фактом нападу, зі статті «замах на вбивство з особливою жорстокістю» на статтю «умисне вбивство».

Катерину Гандзюк облили кислотою вранці 31 липня біля під'їзду її будинку в Херсоні. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла, кислота потрапила на спину, голову, руку, а також в око. 1 серпня її доставили в Київ для лікування. Гандзюк перенесла більше 10 операцій.

У справі Гандзюк були арештовані ймовірний організатор нападу Сергій Торбин, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов і Микита Грабчук, який, за версією слідства, облив активістку сірчаною кислотою.

Замовників злочину досі не назвали.

За словами адвоката Масі Найєма, результати експертизи про причини смерті співробітниці мерії Херсона Катерини Гандзюк стануть відомі приблизно через два дні.

Схожі новини