Передплата 2024 «Добрий господар»

НАБУ і САП готують подання про зняття недоторканності з Ляшка, — ЗМІ

Лідера «радикалів» підозрюють у декларуванні недостовірної інформації та незаконному збагаченні.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і Національне антикорупційне бюро (НАБУ) готують подання до Верховної Ради про зняття недоторканності з лідера депутатської фракції Радикальної партії у Верховній Раді Олега Ляшка.

Про це Українським Новинам повідомило джерело в правоохоронних органах.

«Документи про зняття недоторканності готуються», — сказав він.

З його слів, йдеться про притягнення Ляшка до кримінальної відповідальності за статтями 366−1 (декларування недостовірної інформації) і 368−2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу.

Деталей співрозмовник агентства не повідомив.

При цьому САП і НАБУ поки ніяк не коментують цю інформацію.

Пізніше нардеп від РПЛ Ігор Мосійчук в коментарі «112 Україна» зазначив, що у разі, якщо інформація про подання на лідера «радикалів» підтвердиться, це свідчитиме про спроби дискредитації партії і самого Ляшка.

«Запитайте у Ситника, що вони там фальсифікують. Ні про яке незаконне збагачення не може йти мови… Це політичні переслідування, політичний тиск на нашого лідера і нашу команду… Ми працювали і працюємо в рамках закону», — заявив депутат.

У свою чергу глава САП Назар Холодницький повідомив «112 Україна», що процесуальних рішень у справі ще немає, однак документи щодо неї готують вже понад рік.

Нагадаємо, раніше НАБУ перевіряло обставини декларування Олегом Ляшком 571 тисячі гривень виграшу в «Українській національній лотереї». Як повідомлялося, у статті про доходи та подарунки Ляшко зазначив, що тричі виграв в «Українській національній лотереї». Суми виграшів склали 283 560 гривень, 153 485 гривень та 134 тисяч гривень. Таким чином, лідер «радикалів» виграв 571 тисячу гривень.

При цьому нещодавно генпрокурор Юрій Луценко анонсував подання на нардепа, «причетного до знищення оборонної промисловості України». Прізвище депутата Луценко не уточнив.

Схожі новини