Передплата 2024 «Добрий господар»

Геращенко озвучила прізвища 23 росіян, яких Україна готова обміняти на своїх політв’язнів

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко озвучила 23 імені затриманих в Україні громадян Росії, яких готові обміняти на українських політв’язнів.

Про це вона повідомила журналістам у ВР, передає «Інтерфакс-Україна».

«Я хочу озвучити прізвища тих громадян РФ (я маю на це відповідний дозвіл компетентних структур), кого ми готові передати Росії для звільнення українців Сенцова, Кольченка, Сущенка, Гриба, Балуха, Панова, наших хлопців, яких тримають на окупованому Донбасі. Для всіх них», — повідомила Геращенко під час брифінгу у Верховній Раді.

Обміняти на українців готові таких громадян Росії: Агєєв Віктор, Баранов Олександр, Бусигін Анатолій, Валіхідіс Олександр, Висоцький В'ячеслав, Гаджієв Руслан, Гратов Валерій, Гречин Владислав, Доронін Олег, Єгоров Сергій, Іванов Валерій, Кемаковський Ігор, Коваліс Ольга, Кусакін Василь, Макаров Владислав, Мефедов Євген, Одинцов Максим, Седін Олексій, Сидоров Денис, Сливка Максим, Чорних Павло, Чубарова Лариса і Шаталов Євген.

Віце-спікер зазначила, що це люди, яких вже засудили за підготовку терактів у Харкові, Києві, Херсоні та Тернополі. Серед них також і ті, хто брав участь у бойових діях на Донбасі, а також затримані, щодо яких триває судовий процес.

«Звертаюся із закликом до Російської Федерації — заберіть ваших, віддайте українців», — закликала Ірина Геращенко.

Нагадаємо, Геращенко й раніше повідомляла, що Україна готова передати Росії 23 засуджених на території України росіян в обмін на 23 українських політв’язнів, утримуваних в РФ.

Схожі новини