Передплата 2024 «Добра кухня»

До Росії надійшло два прохання про помилування Сенцова

Адвокат українського політв’язня Олега Сенцова — Дмитро Дінзе — повідомив, що наразі до влади Росії надійшло два прохання про помилування Сенцова.

Однак, він не став розкривати особи прохачів, повідомляє Громадське.

«Щонайменше два прохання про помилування надійшло, я не буду озвучувати від кого, як і чому. Мені цю інформацію довели (на анонімних умовах, — ред.). Я вважаю, що повинні будуть озвучити ті люди, які це зробили», — заявив Дінзе.

«Офіційно одне з прохань про помилування надійшло з Європи. І є тут одне місцеве прохання про помилування. Нехай люди самі озвучують, я не можу цього озвучити», — додав Дінзе.

Він пояснив, що юридично про помилування не обов'язково повинна просити сім'я. За його словами, це може бути певна людина, якій не байдужа доля Сенцова. «Це можуть бути відповідно і люди з-за кордону і посадові особи. Обмежень щодо клопотання про помилування немає», — наголосив адвокат.

Також він підтвердив, що Олег Сенцов перебуває у медсанчастині, а його стан стабільний.

«У Facebook та взагалі в інтернеті набирає обертів паніка з приводу стану Олега Сенцова. Але я можу сказати, що як мені відомо, він зараз перебуває у стані стабільному, він все так же перебуває у медичній частині і, відповідно, загрози його стану поки немає. Що буде завтра і далі, звичайно, невідомо, тому що як сказали лікарі, криза може настати в будь-який момент», — підкреслив адвокат.

Російська омбудсмен Тетяна Москалькова зустрілася з Сенцовим і заявила, що стан здоров’я Сенцова, який голодує вже 46 день, задовільний, але «залишаються побоювання».

15 червня українську омбудсмен Людмилу Денісову не допустили до політв'язня Кремля, режисера Олега Сенцова. Пізніше Денісову не допустили до українського політв'язня Карпюка. Уповноважені з прав людини України і Росії домовилися відвідати по 34 ув’язнених на територіях обох країн.

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній продовжує сидіти у колонії в Магадані.

Схожі новини