Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

А на собак Ляшко ще ніяку квартирку не записав?

Родичів для оформлення «радикальних» статків йому скоро не вистачить

Підозри про незаконне збагачення, фіктивний продаж люксового авто, більш ніж сумнівні виграші на футбольних ставках… В Антикорупційному бюро головний «вилоносець» Олег Ляшко — вже постійний «клієнт». Проте йому усе — як з гуски вода. З примноженням «НАБУшних» справ щодо Ляшка його статки зростають значно швидшими темпами. І не лише його, а й родичів.

«Мільйонерствує» і дружина Росіта, і її сестра, і навіть мама «скотинякоборця», яка до виходу на пенсію скромно жила у селі на Чернігівщині і там же працювала оператором котельні. Ляшкові та його родині просто манна небесна на голови сиплеться.

За «шахер-махером» із нерухомістю головного «вилоносця» та його родичів навіть встежити важко. Суцільний коловорот майна і грошей. Та ще й яких! Лише у декларації за минулий рік Ляшко «прописав» майже 16 мільйонів від продажу нерухомості. Не стало столичної квартири на 367 «квадратів». Зате з’явився розкішний маєток в елітному Козині під Києвом. Причому Ляшко засвітив лише вартість придбаного будинку на 357 кв. м — 11 мільйонів гривень. А ось у скільки йому обійшлися 65 «соток» дорогої козинської земельки, скромно змовчав. Як і про вартість нескромної (майже на 300 «квадратів») дачки у Києві, яка позаторік стала власністю тоді ще цивільної, а віднедавна офіційної дружини головного радикала. За інформацією «Наших грошей», столична покупка обійшлася у п’ять мільйонів гривень.

А яка мільйонерська жилка у матері Ляшка прокинулася! Пенсіонерка такі угоди провертає, наче все життя не у котельні, а щонайменше на фінансовій біржі пропрацювала. Як 2008-го «поперло», так і досі фартить. 10 років тому Любові Ляшко розпорядженням Вишгородської райдержадміністрації безкоштовно відписали два гектари землі «на районі».

У списку щасливчиків, яким також презентували земельку, були і родичі дружини Ляшка, і його однопартійці. Наче за помахом чарівної палички наділи сільськогосподарського призначення перетворилися на ділянки під будівництво, частину яких члени «кооперативу імені Ляшка» продали.

На додачу до того, що недопродала, мати головного «вилоносця» прикупила ще 72 сотки у Пухівці поблизу Києва. Вартість земельної колекції пенсіонерки, як повідомляли «Наші гроші», становила близько трьох мільйонів гривень. Це пенсія Любові Ляшко за… 156 років!

Почавши з району, підприємлива пенсіонерка розширила свій бізнес і до столиці. 2012-го стала власницею одразу трьох квартир і паркомісця в елітному будинку у Києві. Наступного року квартирки розпродала. А на початку 2017-го прикупила столичну «трикімнатку» у новобудові. Так, наче після особистого дзвінка прем’єрові (телефонні переговори Ляшко влаштував на камеру) їй пенсію не перерахували, а нову призначили — спеціальну, якою в Україні лише «обрані» можуть похвалитися.

А може, ще й щедре довічне грошове забезпечення, як суддям, оформили? Бо не минуло і року після трикімнатної обновки, як пенсіонерка Ляшко вже на Печерську освоїлася. За інформацією «Наших грошей», в елітному районі столиці матір головного радикала стала власницею квартири на 77 «квадратів» і паркомісця. За нинішніми розцінками, лише квартирка на 2,4 мільйона гривень тягне. Хоча, як зазначають «НГ», Любові Ляшко покупка могла обійтися дещо дешевше, оскільки кошти у цю нерухомість пенсіонерка інвестувала ще на етапі будівництва.

Дивно, як із такими талантами матір Ляшка досі свою бізнес-школу у столиці не відкрила. Для логотипу можна було б відомий плакат з бабусею і котом обіграти. На передньому плані — Ляшко зі своїми чотирилапими улюбленицями, на задньому — стадо рогатих, до яких у головного «вилоносця» теж особливі сентименти. Внизу — підпис: «Навчимо, як переписати хату хоч на собаку, хоч на корову!».

Схожі новини