Передплата 2024 «Добра кухня»

Алкоголь та наїзд БМП: моторошні подробиці загибелі солдата-контрактника на Чернігівщині

Солдат-контрактник помер на полігоні у Чернігівській області через наїзд БМП.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури регіону.

Як встановили слідчі, обидва військовослужбовці залишилися після проведення навчань поблизу тактичного поля, щоб відремонтувати дві бойові машини піхоти. Перед ремонтом хлопці придбали у найближчому селищі алкоголь та випили його на місці подальшої трагедії.

Винуватець трагедії, закінчивши ремонт, вирішив під’їхати до іншої БМП з метою взяття її на буксир. Проте він не помітив потерпілого, який ліг відпочивати поблизу другої БМП, та скоїв наїзд на нього, внаслідок чого останній отримав важкі травми, несумісні з життям.

На місце події викликали медичного працівника, який провів невідкладні реанімаційні заходи, проте врятувати юнака о не вдалося. Як зазначається, стан алкогольного сп'яніння винуватця трагедії становив 0,44 проміле.

За фактом загибелі військовослужбовця 04.05.2018 року Чернігівським районним відділенням поліції ГУНП в Чернігівській області зареєстровано кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 415 Кримінального кодексу України.

ч. 1 ст. 415 К К України, «порушення правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної чи транспортної машини, що спричинило потерпілому середньої тяжкості чи тяжкі тілесні ушкодження або загибель потерпілого, -карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років».

Схожі новини