Передплата 2024 «Добрий господар»

«Пєрвомай» товариш Єфремов відсвяткує під вартою

Суд продовжив йому термін у СІЗО

Адвокати колишнього керманича парламентської фракції Партії регіонів (нині покійної) Олександра Єфремова можуть подавати заявку до Книги рекордів України. Вже, мабуть, у передовики вибилися — за кількістю невдалих спроб звільнити свого VIP-клієнта з-під арешту. Ось і цього разу захисту Єфремова не вдалося розчулити служителів Феміди. Ті продовжили екс-нардепові термін тримання під вартою до 3 травня.

«Арештантська» історія Єфремова (який проходить у справі про держзраду, сепаратизм і «підтримку злочинної організації «ЛНР») тягнеться з лютого 2015 року, коли, за рішенням суду, його вперше оформили у СІЗО. Але тоді екс-«регіонал» в ізоляторі не затримався — вийшов під заставу у 3,6 мільйона гривень. В Україні теж вирішив не затримуватися. Та «зробити ноги» не встиг: 30 липня 2016-го Єфремова затримали у Бориспільскому аеропорту — з квитком до Відня. А через два дні суд обрав йому запобіжний захід — арешт.

«Прописали» Єфремова у столичному ізоляторі СБУ. А через кілька місяців перевели у СІЗО Старобільська на Луганщині. Це — вотчина Єфремова, де він і досі має вплив та «прикормлених» виконавців. Після переїзду екс-«регінала» з'явилася інформація про те, що у СІЗО для нього створили умови, як в апартаментах. Облаштовували трикімнатну «люкс-хату» зі шикарним ремонтом, дорогою технікою і навіть джакузі. Але це лише для «явки», коли присутність арештанта Єфремова в ізоляторі обов'язкова (на випадок перевірки).

А що — можна і заочно під вартою перебувати? «Хазяїну» можна. За інформацією, яку оприлюднили помічник нардепа Сергія Мельничука Всеволод Филимоненко та журналіст Олексій Липовецький, Єфремов навідується до своєї камери у СІЗО нечасто: «ізоляторний» строк мотає у заміському котеджі начальника СІЗО.

Коли Филимоненко і Липовецький навідалися в ізолятор, доступу до камери Єфремова, звісно ж, не отримали. Як і пояснень щодо особливого режиму для екс-нардепа. На пряме запитання візитерів про те, що Єфремов буцімто «прохолоджується» у будинку начальника ізолятора, тюремники лише розводили руками. А ось інформацію про люксові умови для VIP-«постояльця» підтвердили.

Коли скандал з «недоарештом» Єфремова набув розголосу, у СІЗО влаштували екскурсію для журналістів. Звісно ж, показали лише те, що «треба». Організували картинку з Єфремовим у скромному тюремному інтер'єрі: камера на чотири «квадрати», і нічого зайвого.

Схожі новини