Передплата 2024 «Добра кухня»

СБУ завітала з обшуками в "бойове крило" УПЦ МП

  • 13.01.2018, 16:00
  • 2 006

СБУ провела в Запоріжжі обшуки у представників проросійської громадської організації "Союз православний Радомир", яка надавала "охоронні послуги" Запорізький єпархії УПЦ МП, де раніше розгорівся скандал через відмову священика відспівувати трагічно загиблу дитину.

Про це повідомлено на сайті Служби безпеки України.

Обшуки були проведені 11 січня в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 161 Кримінального кодексу України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії).

Оперативники СБУ під час санкціонованих судом обшуків вилучили незареєстровану автоматичну вогнепальну та холодну зброю, значну кількість патронів, медалі "патріот Росії", проросійську символіку, а також роздруківки з текстами антиукраїнського змісту.

"Попередньо встановлено і задокументовано, що ГО "Радомир" надавала так звані "охоронні послуги" Запорізькій єпархії Української православної церкви. Окремі представники останньої порушують рівноправність громадян, чим створюють передумови для міжетнічних і міжконфесійних конфліктів. Вони також виправдовують агресивні дії РФ щодо України. Тривають слідчі дії", - написано в повідомленні СБУ.

Схожі новини