Передплата 2024 «Добра кухня»

Аброськін: "На тілі Ноздровської знайшли частини ДНК Россошанського"

  • 10.01.2018, 11:55
  • 26.4K

За словами першого заступника голови Нацполіції, на тілі правозахисниці виявили частини ДНК підозрюваного у її вбивстві.

На тілі загиблої правозахисниці Ірини Ноздровської виявили частини ДНК підозрюваного у її вбивстві Юрія Россошанського. Про це заявив 10 січня перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Результати проведення експертизи ДНК: на постраждалій були виявлені частинки, які належать підозрюваному", — сказав Аброськін.

Як повідомлялось, Вишгородський районний суд Київської області обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської Юрію Россошанському у вигляді тримання під вартою на 60 днів без можливості внесення застави.

Нагадаємо, 8 січня поліція встановила та затримала підозрюваного у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської. При цьому INSIDER повідомили джерела в правоохоронних органах, що підозрюваним у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської виявився Юрій Россошанський. Згодом, генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що затриманому у справі про вбивство оголосили про підозру.

На Київщині попрощалися з правозахисницею Іриною Ноздровською

У селі Демидів Вишгородського району Київщини кілька десятків людей прийшли попрощатися з Іриною Ноздровською, яку вбили у кінці минулого року.

Про це повідомляє кореспондент "Української правди" з місця події.

З загиблою прощаються донька Анастасія, батьки, родичі, колеги та друзі родини.

"Ми були хорошим знайомими, підтримували одне одного. Я просто в шоці, що так по-звірячому можна було вбити людину", - каже знайома загиблої Людмила Мартиненко.

Уся вулиця Радянська запаркована авто. Їх тут майже півсотні. Біля будинку постійно чергує екіпаж швидкої медичної допомоги.

Час від часу до хати заходять медики.

Також багато поліції, яка патрулює все село. Біля дверей будинку, де жила Ноздровська, кілька поховальних вінків від друзів. Поруч на столі портрет загиблої.

Люди несуть червоні троянди.

Поховають Ноздровську на місцевому кладовищі в центрі села.

Стало відомо, кого затримали за вбивство Ноздровської

Затриманий за підозрою у вбивстві юриста і правозахисниці Ірини Ноздровської є родичем племінника судді Вишгородського району Дмитра Россошанського.

Інформацію про це Українській правді підтвердили джерела у правоохоронних органах.

Раніше неофіційно про те, що вбивцю Ноздровської знайдено і він зізнався у причетності до вбивства, повідомив журналіст Айдер Муждабаєв, посилаючись на свої поінформовані джерела.

За його даними, вбивця - близький родич Россошанського, який збив на автомобілі сестру Ноздровської, засуджений до 7 років ув'язнення.

"Підозрюваний зізнався у вбивстві увечері 7 січня під тиском доказів, зібраних оперативною слідчою групою Нацполіціі", - зазначив Муждабаєв.

Поліція затримала підозрюваного у вбивстві Ноздровської

Поліція встановила та затримала підозрюваного у вбивстві юриста та правозахисниці Ірини Ноздровської.

Про це ввечері 8 січня повідомив перший заступник глави МВС Сергій Яровий.

"Його затримано у порядку, передбаченому ст. 208 КПК України", - зазначив Яровий.

Глава МВС Арсен Аваков зазначив, що подробиці затримання та інші деталі буде оприлюднено 9 січня, після завершення слідчий дій.

Як зазначив перший заступник голови Нацполіції України В’ячеслав Аброськін, правоохоронці відновили увесь маршрут руху загиблої у день її зникнення – від станції метро "Героїв Дніпра" до селища Демидів на Київщині.

Правоохоронці також встановили та опитали всіх 6 водіїв маршрутних автобусів, які в проміжку з 17:00 до 18:00 рухалися вказаним маршрутом, провели поквартирні і побудинкові обходи, опитавши понад тисячу мешканців с. Демидів.

Тривають активні слідчі дії та оперативно-розшукові заходи для встановлення можливих свідків та очевидців, які могли пересуватися разом з Ноздровською, щоб отримати додаткову доказову базу у цій справі.

У кримінальному провадженні за фактом вбивства Ноздровської призначено значну кількість криміналістичних експертиз. Результати найбільш необхідних з них планують отримати вже найближчим часом, додав Аброськін.

Заступник голови Нацполіції Віталій Невгад зазначив, що наразі проводиться перевірка свідчень затриманого підозрюваного в частині його причетності до вказаного злочину.

"Аналізуються слідчі дії, результати допитів, подвірних обходів – для того, щоб підтвердити хронологію подій, відслідкувати її (Ноздровської) рух, знаходження в певному місці, доведення мотивів і механізму скоєння даного злочину", – зазначив Невгад.

Він також додав, що перевірка отриманої інформації в ході слідчих дій дозволить бути впевненим в тому, що затримано саме особу, винну у скоєнні вбивства, а також довести його вину у цьому.

У свою чергу радник глави МВС Зорян Шкіряк в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив, що затриманий підозрюваний перебуває під вартою.

"Об'єктивно підозрюваний у вбивстві Ноздровської затриманий співробітниками Нацполіціі", - заявив він.

"Іншу інформацію правоохоронці нададуть трохи згодом. Тривають слідчі дії у розслідуванні цього злочину (вбивства)", - додав Шкіряк.

Стало відомо, де і коли поховають правозахисницю Ноздровську

Похорон правозахисниці Ірини Ноздровської відбудеться у вівторок, 9 січня

. Про це повідомила дочка загиблої Анастасія Ноздровська у Facebook.

"Похорон у вівторок", - написала вона.

Анастасія Ноздровська додала, що люди збираються на 10-11 годин ранку в селі Демидів.

Нагадаємо, 1 січня у Київській області, в одній із річок, правоохоронці знайшли тіло правозахисниці Ірини Ноздровської. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство". У справі про вбивство слідчі допитали вже близько 50 людей. У Нацполіції уже назвали чотири основні версії вбивства Ноздровської. Згодом голова поліції у Київській області Дмитро Ценов заявив, що, згідно з експертизою, смерть правозахисниці Ірини Ноздровської настала за дві-три доби до того, як знайшли тіло.

Згодом, у Нацполіції повідомили, що, за попередніми даними експертизи тіла правозахисниці Ірини Ноздровської, вона померла від множинних колото-різаних ран.

Тіло правозахисниці Ноздровської відправили на додаткову експертизу

На прохання родичів слідство тіло правозахисниці Ірини Ноздровської направило на додаткову комплексну експертизу

Слідство на прохання родичів правозахисниці Ірини Ноздровської направило тіло юристки на додаткову комплексну експертизу. Про це повідомив у коментарі Укрінформу керівник прес-служби ГУ Нацполіції у Київській області Микола Жукович.

"На прохання родичів тіло Ірини Ноздровської було направлене на додаткову комплексну експертизу", - зазначив він.

Жукович пояснив, що фахівці мають з'ясувати яким предметом були нанесені тілесні ушкодження, більш точний час настання смерті, як довго тіло знаходилося у воді. Також детально буде досліджено склад крові на вміст різних речовин та шлунок покійної правозахисниці.

Раніше Жукович повідомляв, що, за попередніми даними експертизи тіла правозахисниці Ірини Ноздровської, вона померла від множинних колото-різаних ран.

Нагадаємо, 1 січня у Київській області, в одній із річок, правоохоронці знайшли тіло правозахисниці Ірини Ноздровської. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство". У справі про вбивство слідчі допитали вже близько 50 людей. У Нацполіції уже назвали чотири основні версії вбивства Ноздровської. Згодом голова поліції у Київській області Дмитро Ценов заявив, що, згідно з експертизою, смерть правозахисниці Ірини Ноздровської настала за дві-три доби до того, як знайшли тіло.

Близькі Ірини Ноздровської повідомили про її зникнення 29 грудня. Зникла на шляху з Києва в село Демидів Вишгородського району. Вона вела справу про загибель своєї сестри, яку у вересні 2015 року насмерть збив Дмитро Россошанський - племінник районного судді, на момент ДТП знаходився у стані наркотичного сп'яніння.

Через два роки після ДТП Ірина змогла добитися покарання для Россошанському. Наприкінці травня 2017 року суд засудив його до семи років позбавлення волі, однак 27 грудня він ледь не вийшов з-під варти: в Апеляційному суді Київської області адвокат намагався оскаржити вирок і підвести свого клієнта під амністію, використовуючи порушення, допущені судом першої інстанції. Як стверджували родичі Ірини, вона постійно отримувала погрози від Россошанського.

Розслідування вбивства Ноздровської: поліція показала фото і відео з місця трагедії

Поліція опублікувала фото і відео, зроблені на річці біля села Демидів Вишгородського району Київської області, де було знайдено тіло 38-річного адвоката і правозахисниці Ірини Ноздровської.

Кадри опубліковано на сайті Нацполіціі.

Відзначається також, що 4 січня в Вишгородському відділі поліції керівництво обласної поліції відзвітувало про результати проведеної роботи протягом п'яти днів. Зокрема, для розслідування справи про вбивство створено посилену слідчо-оперативну групу. До її складу входять працівники апарату Національної поліції, Головного слідчого управління, Департаменту карного розшуку та інших департаментів, задіяних для розкриття умисного вбивства правозахисниці.

У поліції заявили, що вже допитано велику кількість осіб, проводиться поквартирний та подворовий обхід села Демидів і сусідніх населених пунктів.

Адвокат Ноздровської ініціював власне розслідування. Є результати

Адвокат вбитої Ірини Ноздровьскої Віталій Мацелюх заявляє, що ініціював з колегами власне розслідування.

Про це він сказав в коментарі Deutsche Welle.

Він не поспішає підтверджувати версію активістів про те, що до вбивства Ноздровської причетні близькі люди Дмитра Россошанського, який у 2015 році збив сестру Ноздровської — Світлану, і відповідальності якого саме і добивалася Ірина.

За словами Мацелюха, він та його колеги ініціювали власне розслідування із залученням приватних детективів, і його попередні висновки дозволяють припустити, що винними у вбивстві Ноздровської можуть бути не родичі Россошанського.

"Попри те, що їхню поведінку під час розгляду справи щодо ДТП, в якому загинула Світлана (Ноздровська, - ред.), інакше як нелюдською назвати не можна, може виявитися, що вони не причетні до вбивства", - зазначив адвокат, додавши, що поки що не може прокоментувати цю ситуацію докладніше.

Як відомо, 1 січня поліція повідомила, що у Вишгородському районі Київської області знайшли тіло жінки. Виявилося, що це юристка Ірина Ноздровська, розшук якої почали 30 грудня.

Пізніше активісти повідомили, що тіло Ноздровської знайшли в річці, навпроти будинку дядька Россошанського, який у 2015 році очолював Вишгородський районний суд.

За попередніми даними експертизи тіла правозахисниці Ірини Ноздровської, вона померла від множинних колото-різаних ран.

Ноздровська кілька років займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатінської, яку 30 вересня 2015 року у с.Демидів насмерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

У травні 2017 року Росошанського засудили до 7 років ув’язнення, його захист подав апеляцію.

27 грудня Апеляційний суд Києва відмовив йому у звільненні і продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

За словами близьких і знайомих, Ноздровській погрожували, й вона повідомляла про це поліцію.

Водночас у Вишгородському суді заявили, що суддя Сергій Купрієнко, який є дядьком Россошанського, з травня 2017 року звільнений Вищою радою правосуддя у зв’язку з поданням заяви про відставку.

Поліція встановила останні години життя Ноздровської

У справі про вбивство Ірини Ноздровської є деякі зрушення.

Про це глава поліції Київської області Дмитро Ценов повідомив після зустрічі з ініціативною групою активістів, які вимагають розслідувати вбивство, пише ТСН.

"Є вже деякі зрушення, якими ми займаємося. Встановили останні години життя Ірини", - сказав він.

За словами представника поліції, згідно з експертизою, смерть Ноздровської настала за два-три дні до того, як знайшли тіло.

Ценов також повідомив, що на тілі виявили поранення колючим предметом.

Нагадаємо, що 29 грудня 2017 року близькі Ірини Ноздровської повідомили про її зникнення. Правозахисниця зникла дорогою з Києва в село Демидів Вишгородського району.

1 січня в одній з річок в Київській області знайшли тіло Ноздровської. Правоохоронці розглядають чотири основні версії вбивства Ірини: професійна діяльність, справа за фактом ДТП, в якому загинула її сестра, хуліганство, а також можлива спроба згвалтування правозахисниці.

Доньці і батькам вбитої Ноздровської надали охорону

Глава поліції Київської області Дмитро Ценов підтвердив, що доньці та батькам вбитої юристки Ірини Ноздровської надали охорону, передає Укрінформ.

"Зараз звернулася до нас представник дочки і батьків. На сьогодні слідчі винесли постанову і виставлено охорону", - сказав Ценов журналістам після спілкування з ініціативною групою активістів, що вимагають знайти убивць правозахисниці.

Глава поліції Київської області додав, що зробить все можливе, щоб знайти вбивць Ноздровської.

"Ми будемо працювати в стислі терміни... Я зроблю все, щоб цей злочин було розкрито", - зазначив він.

Ценов також додав, що призначив службове розслідування щодо справи щодо вбивства сестри Ірини Ноздровської.

"Я зараз призначив службове розслідування, вивчають всі матеріали, всі звернення Ірини у справі про вбивство її сестри", - заявив Ценов. Нагадаємо, що 29 грудня 2017 року близькі Ірини Ноздровскої повідомили про її зникнення. Правозахисниця зникла дорогою з Києва в село Демидів Вишгородського району.

1 січня в одній із річок у Київській області знайшли тіло Ноздровської. Правоохоронці розглядають чотири основні версії вбивства Ірини: професійна діяльність, справа за фактом ДТП, у якій загинула її сестра, хуліганство, а також можлива спроба зґвалтування правозахисниці.

Юрист вела справу про загибель своєї сестри, яку у вересні 2015 року на смерть збив Дмитро Россошанський - племінник районного судді. На момент ДТП він перебував у стані наркотичного сп'яніння. Родичі і друзі Россошанського неодноразово погрожували розправою Ірині та її родині, про що є зареєстровані кримінальні провадження.

Через два роки після ДТП Ірина змогла домогтися покарання для Россошанського - наприкінці травня 2017 року суд засудив його до семи років позбавлення волі. Однак 27 грудня він ледь не вийшов з-під варти: в Апеляційному суді Київської області адвокат намагався оскаржити вирок і підвести свого клієнта під амністію, використовуючи порушення, допущені судом першої інстанції.

Суддя Россошанський і його брат - спішно покинули територію України

Суддя Россошанський і його брат - батько винного ДТП Дмитра Россошанського раптово покинули територію України.

Практично вся сім'я суді перетнула кордон Російської Федерації, вчора близько 14.00 год.

Така інформація надійшла з джерел Інформаційного Агенства " Новости без Границ".

"Поки ми допитували колишнього нареченого загиблої, суддя Россошанський тим часом перетнув кордон іншої держави. Справжні вбивці Ірини Ноздровської можуть бути не доступні для правосуддя", - повідомило джерело інформації.

Працювали професіонали: кримінолог по поличках розклала вбивство Ноздровської

Загибель правозахисниці Ірини Ноздровської, тіло якої виявили 1 січня під Києвом, не можна вважати самогубством або нещасним випадком.

Про це написала юрист, експерт-кримінолог Ганна Маляр у своєму блозі, опублікувавши питання до слідства й аналіз інформації з відкритих джерел.

Вона наголосила, що заради об'єктивності розслідування і пошуку істини, слід розглядати всі можливі версії загибелі жінки. Маляр нагадала, що Ноздровська неодноразово публічно заявляла про погрози, які надходили на її адресу з боку оточення засудженого Дмитра Россошанського, який збив на смерть її сестру в 2015 році.

"Чому поліцією не була проведена профілактична робота з особами, які погрожували Ноздровській? Поліція не роз'яснила їм, де вони можуть виявитися, якщо з голови потерпілої впаде хоч одна волосина. Така роз'яснювальна робота може бути досить ефективною, якщо поліція працює в інтересах прав потерпілого, а не злочинців", - написала вона.

Експерт вказала на те, що поліція внесла заяву близьких до Реєстру тільки на наступний день, після чого почалися пошуки. Таким чином було втрачено ціла ніч.

"Незрозумілими залишаються обставини, за яких було знайдено тіло Ірини. Чому її тіло, на третій день після зникнення, знайшла не поліція, а пес місцевого жителя. Тіло, виявляється, не далеко в іншій області або районі, а в селі, де проживала Ірина. Тобто там, де пошук повинен був початися в першу чергу. Які заходи і методи пошуку використовувала в такому випадку поліція, якщо тіло знаходять місцеві жителі досить швидко в абсолютно передбачуваному для криміналіста місці?" - додала Маляр. За її словами, місце, де було знайдено тіло, наштовхує на припущення, що його навмисно саме там поклали заради якнайшвидшого виявлення.

"Місце досить відкрите, недалеко від дороги, через слабку течію (річки Кізка - Ред.) тіло далеко б не знесло. Якщо це так, і розрахунок був на якнайшвидше виявлення тіла, тоді це може бути, крім вбивства, ще й демонстративність для залякування інших, ще живих людей", - пояснила кримінолог.

Маляр також назвала помилковою думку, що зловмисники завбачливо вибрали передноворічні дні для вбивства Ноздровської в ​​розрахунку на інформаційну тишу і бездіяльність правоохоронців.

"Діяльність Ірини та справа загибелі її сестри вже давно були публічними і за ними стежили провідні телеканали країни. Будь-які події в справі викликали б резонанс навіть у святкові дні. Тому, більш вірогідним є зв'язок між датою зникнення й рішенням апеляційного суду, за яким до Россошанського не вжили амністію", - заявила експерт.

При цьому вона зазначила, що такий збіг не варто одразу тлумачити як доказ причетності Россошанського або його оточення до вбивства.

Маляр допустила, що вбивці Ноздровської мали певний кримінальний досвід або відповідні навички і знання.

"Злочинці завбачливо позбулися одягу загиблої через наявність на ньому слідів крові та інших доказів. Труп скинули в воду, а щогодини перебування трупа у воді ускладнює подальшу експертизу", - пояснила експерт.

Вона наголосила, що багато ознак і обставини загибелі юриста свідчать на користь насильницької смерті, а не самогубства або нещасного випадку.

"Падіння з моста у водойму - мало поширений спосіб зводити рахунки з життям. Але, навіть у разі ухвалення такого рішення, місце, де було знайдено тіло Ірини, не годиться для таких цілей", - додала вона.

Маляр нагадала, що тіло Ноздровської було знайдено без одягу, що не характерно для самогубства, а також те, що вбита за кілька хвилин до зникнення розмовляла з мамою по телефону в нормальному психологічному стані.

Ірина особисто вела справу загибелі своєї сестри, яку збив водій Дмитро Россошанський - племінник на той момент голови Вишгородського суду. Їй часто погрожували друзі і родичі вбивці. З цього приводу було відкрито кілька кримінальних проваджень.

Наприкінці грудня 2017 року відбулося останнє засідання суду, після чого Россошанський залишився під вартою, а його батько пригрозив Ірині словами: "Ти погано закінчиш".

У Ірини залишилася 18-річна дочка і літні батьки.

Чотири основні версії вбивства Ноздровської

У Поліції назвали чотири основні версії вбивства Ноздровської.

Одна з перших версій, яку правоохоронці візьмуть на відпрацювання, стосується судової справи за фактом ДТП, якою займалася Ноздровська.

Слідчі розглядають чотири основні версії вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської. Про це заявив речник Головного управління Нацполіції у Київській області Микола Жукович. «Зараз розглядаються основні 4 версії. Це її професійна діяльність, інша, більш конкретизована, - по останній справі за фактом ДТП, наступна - хуліганство і ще одна - що її (Ноздровську - ред.) хотіли згвалтувати», - заявив Жукович.

Жукович наголосив, що одна з перших версій, яку правоохоронці візьмуть на відпрацювання, стосується судової справи за фактом ДТП, якою займалася Ноздровська.

«Ми розглядали як версію вбивства її службову діяльність... Але саме ми уточнили, що саме через останню судову справу, де вона брала активну участь, напевно, сталося і це вбивство. Ми її поставили як одну із перших, щоб відпрацювати», - зазначив Жукович.

Водночас він підкреслив, що незважаючи на наявність основних версій, інші версії не відкидаються.

Нагадаємо, 1 січня у Київській області, в одній із річок, правоохоронці знайшли тіло правозахисниці Ірини Ноздровської. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство". У справі про вбивство слідчі допитали вже близько 50 людей.

Близькі Ірини Ноздровської повідомили про її зникнення 29 грудня. Зникла на шляху з Києва в село Демидів Вишгородського району. Вона вела справу про загибель своєї сестри, яку у вересні 2015 року насмерть збив Дмитро Россошанський - племінник районного судді, на момент ДТП знаходився у стані наркотичного сп'яніння.

Через два роки після ДТП Ірина змогла добитися покарання для Россошанському. Наприкінці травня 2017 року суд засудив його до семи років позбавлення волі, однак 27 грудня він ледь не вийшов з-під варти: в Апеляційному суді Київської області адвокат намагався оскаржити вирок і підвести свого клієнта під амністію, використовуючи порушення, допущені судом першої інстанції. Як стверджували родичі Ірини, вона постійно отримувала погрози від Россошанського.

Вбивство Ноздровської: з'явилося відео нападу розлючених активістів на голову поліції Київщини

У Києві 2 січня один з учасників акції накинувся на голову управління Нацполіції Київської області Дмитра Ценова, коли він вийшов до мітингувальників, які вимагають знайти убивць юриста Ірини Ноздровської.

Інцидент стався, коли виступав батько її нареченого, а поруч стояв Ценов. "Все, що вам тут говорили, це брехня", - звернувся чоловік до активістів, коментуючи ситуацію навколо вбивства Ноздровської. Після цього з криками "паскуда" з натовпу різко прорвався до Ценова один із активістів і напав на нього з кулаками. Його підтримали люди, які поруч стояли.

Агресивного чоловіка вдалося відтягнути від Ценова.

Зазначимо, голова обласної поліції пообіцяв піти у відставку, якщо через два тижні слідство не дасть результатів із розслідування вбивства Ноздровської.

Поліція пообіцяла родичам Ноздровської охорону

У поліції сказали, що нададуть охорону доньці та батькам убитої Ірини Ноздровської.

Про це домовилися активісти з керівником управління поліції Київщини Дмитром Ценовим, повідомляє "Укрінформ".

"Сьогодні нам пообіцяли, що зараз їм (доньці та батькам Ноздровської - ред.) буде виділена державна охорона. Це дійсно важливо", - заявила активістка Лідія Гончаренко.

Друге, до чого домовилися, за її словами, створити групу в кількості 10 осіб за участю фахівців - юристів, адвокатів, які будуть контролювати процес і виступати арбітрами в цій ситуації.

"Щоб кожного дня був звіт, і справа була розкрита і незаангажована", - заявила активістка.

Як відомо, 1 січня поліція повідомила, що у Вишгородському районі Київської області знайшли тіло жінки. Виявилося, що це юристка Ірина Ноздровська, розшук якої почали 30 грудня.

Ноздровська кілька років займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатінської, яку 30 вересня 2015 року у с.Демидів насмерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

У травні 2017 року Росошанського засудили до 7 років ув’язнення, його захист подав апеляцію.

27 грудня Апеляційний суд Києва відмовив йому у звільненні і продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

За словами близьких і знайомих, Ноздровській погрожували, й вона повідомляла про це поліцію.

До вбивства Ноздровської причетні родичі Россошанського

Активісти: Основна версія — до вбивства Ноздровської причетні родичі Россошанського.

Активісти дізналися від поліції, що основною версією у справі вбивства юристки Ірини Ноздровської є можлива причетність до злочину родичів Дмитра Россошанського.

Про це повідомила "Українській правді" київський громадський діяч Лілія Коваленко.

За її словами, тіло Ноздровської знайшли в річці, навпроти будинку дядька Россошанського, який у 2015 році очолював Вишгородський районний суд.

Під будівлею Нацполіції близько сотні людей вимагають звіт про розслідування Ноздровської.

Протестувальники тримають у руках саморобні плакати з написом "Де правда?", "Винесіть вирок".

У вівторок, 2 січня, близько сотні людей зібралося біля Головного управління Національної поліції з вимогою прозвітувати про розслідування вбивства адвоката Ірини Ноздровської. Про це повідомляє кореспондент Тижня.

Протестувальники тримають у руках плакати з написом "Де правда?", "Винесіть вирок". До людей вийшов представник Нацполіції і запросив до будівлі ініціативну групу «для того, щоб поспілкуватися».

Однак присутні вимагають, аби представники Нацполіції прозвітували на вулиці і заявили, що ініціативної групи у них немає. Вони чекатимуть на представників правоохоронців знадвору.

Також вони вимагають, аби справу розслідували київські слідчі, а не з Київської області.

На вимогу присутніх начальник Головного управління Нацполіції у Київській області Дмитро Ценов прокоментував розслідування на вулиці.

"Ми вчора знайшли тіло Ірини. На сьогоднішній день, після огляду місця події, тіло було направлено на проведення судово-медичної експертизи з метою встановлення характеру тілесних ушкоджень, причини смерті потерпілої та проведення низки оперативних заходів. Нами відпрацьовано більш, ніж 20 камер, які знаходилися на шляху руху Ірини з місця роботи додому", - заявив Ценов.

Нагадаємо, 1 січня у Київській області, в одній із річок, правоохоронці знайшли тіло правозахисниці Ірини Ноздровської. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство". У справі про вбивство слідчі допитали вже близько 50 людей.

Близькі Ірини Ноздровської повідомили про її зникнення 29 грудня. Зникла на шляху з Києва в село Демидів Вишгородського району. Вона вела справу про загибель своєї сестри, яку у вересні 2015 року насмерть збив Дмитро Россошанський - племінник районного судді, на момент ДТП знаходився у стані наркотичного сп'яніння.

Через два роки після ДТП Ірина змогла добитися покарання для Россошанському. Наприкінці травня 2017 року суд засудив його до семи років позбавлення волі, однак 27 грудня він ледь не вийшов з-під варти: в Апеляційному суді Київської області адвокат намагався оскаржити вирок і підвести свого клієнта під амністію, використовуючи порушення, допущені судом першої інстанції. Як стверджували родичі Ірини, вона постійно отримувала погрози від Россошанського.

Вбивство правозахисниці Ноздровської. Слідство у справі допитало близько 50 осіб.

Створено потужно слідчо-оперативну групу, якою керує безпосередньо начальник управління. У справі про вбивство правозахисниці Ірини Ноздровської слідчі допитали вже близько 50 людей. Про це розповів речник Головного управління Національної поліції у Київській області Микола Жукович в ефірі каналу "112 Україна".

"Ми проводимо низку слідчих дій. Вже близько 50 осіб допитали Створено потужно слідчо-оперативну групу, якою керує безпосередньо начальник управління", — наголосив Жукович.

"У нас ще немає результатів судово-медичної експертизи, щоб чітко сказати, від чого настала смерть", — сказав він.

Речник поліції Київщини не захотів відповідати на запитання, що сказав екс-наречений загиблої Віталій Сергеєв і що стало причиною його виклику на допит.

"Всі прізвища не будемо розповідати, й що вони говорили — теж", — сказав він і додав, що це може зашкодити слідству

На запитання, чому вилучили авто Сергеєва, Жукович пояснив: "Будемо проводити низку слідчих дій з речами загиблої і з деякими речами, які можуть бути у свідків. Будемо звертатися до суду, щоб отримати тимчасовий доступ до речей, і проводити експертизи".

Щодо версій він сказав: "Це може бути пов’язано з її професійною діяльність чи з тим, що їй погрожували. Всі версії відпрацьовуємо і перевіряємо"

Юрист і криміналіст Анна Маляр сказала у коментарі каналу, що Ірині Ноздровській зверталася до поліції щодо погроз її життю.

Нагадаємо, 1 січня у Київській області, в одній із річок, правоохоронці знайшли тіло правозахисниці Ірини Ноздровської. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство".

Близькі Ірини Ноздровської повідомили про її зникнення 29 грудня. Зникла на шляху з Києва в село Демидів Вишгородського району. Вона вела справу про загибель своєї сестри, яку у вересні 2015 року насмерть збив Дмитро Россошанський - племінник районного судді, на момент ДТП знаходився у стані наркотичного сп'яніння.

Через два роки після ДТП Ірина змогла добитися покарання для Россошанському. Наприкінці травня 2017 року суд засудив його до семи років позбавлення волі, однак 27 грудня він ледь не вийшов з-під варти: в Апеляційному суді Київської області адвокат намагався оскаржити вирок і підвести свого клієнта під амністію, використовуючи порушення, допущені судом першої інстанції. Як стверджували родичі Ірини, вона постійно отримувала погрози від Россошанського.

Колишній наречений Ноздровської відмовився свідчити.

Затриманий колишній наречений убитої Ірини Ноздровської Віталій Сергеєв відмовився надати свідчення.

Про це він сам повідомив Громадському.

Після приїзду адвоката до відділку поліції, чоловік послався на статтю 63 Конституції, яка дозволяє не свідчити проти себе. До цього його питали про стосунки з Іриною.

"З Іриною ми познайомились на роботі. Я фахівець цивільного захисту, а вона в юридичний відділ прийшла до нас працювати. Зустрічалися ми з листопада 2016-го до червня 2017-го. У неї була така робота, яка займали весь її час. І ми так між собою вирішили, що немає сенсу. Не можна нам бути разом", - розповів Сергеєв.

"Але я ніколи не втрачав надії, щоб повернути все. Уже все до того йшло якщо чесно... Але так от воно тепер все. Я так її любив...", — сказав він, додавши, що востаннє бачив Ірину в серпні 2017-го біля метро.

"Я її востаннє бачив у серпні місяці біля Майдану Незалежності. Вона була дуже зосереджена на своїх судових справах, в неї їх дві було, як вона їх називала основними. Плюс вона дуже піклувалися своєю сім'єю", — зазначив Віталій Сергеєв.

На питання, чи має він здогадки про те, хто міг вчинити вбивство, чоловік відповів, що не має жодних припущень.

"Чесно, ось на це питання я не відповім. Я не думаю фігуранти справи про ДТП стали б себе так видавати... не знаю чесно", — сказав він. Також Віталій пояснив, що його допитували як свідка, а не як підозрюваного, про що раніше заявив його батько. Він також повідомив, що авто Віталія забрали на експертизу.

Адвокат Ганна Чернецька зазначила у коментарі Громадському, що авто було вилучено незаконно, через те, що оформлене на Віталія, а згоду на вилучення давав батько.

Як відомо, тіло Ноздровської було знайдене у Вишгородському районі Київської області. Перед цим, 30 грудня Вишгородське управління поліції оголосило Ноздровську в розшук. У повідомленні зазначалося, що вона зникла близько 16:00 29 грудня.

Донька Ноздровської повідомляла про зникнення матері. За її словами, Ірина зникла 29 грудня, поїхавши на роботу, з якої не повернулася. Востаннє зв'язок з нею родичі мали близько 17:00, після чого її телефон було вимкнено.

Ноздровська кілька років займалася справою про загибель своєї сестри - Світлани Сапатінської, яку у с.Демидів 30 вересня 2015 року насмерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський. Світлана отримала тяжкі травми й померла, а її 4-річний син Матвій став напівсиротою.

Раніше Россошанський вже фігурував у справах про крадіжку авто та пограбування, лікувався від алкогольно-наркотичної залежності але жодного разу не був покараний.

Після смертельної ДТП Россошанського спочатку не арештували, а відпустили під домашній арешт. Аналіз його крові взяли через 8 годин після аварії, а результатів не було протягом 5 діб. Суд не взяв до уваги факт наркотичного сп’яніння Россошанського.

Докази у справі на захист сестри збирала сама Ноздровська. При цьому з боку Россошанського їй погрожували, залякували, її дочку побили, домагаючись від Ноздровської заяви про те, що вона не має до винуватця ДТП претензій. Такий документ підписав чоловік загиблоЇ Світлани.

У травні 2017 року Росошанського засудили до 7 років ув’язнення, його захист подав апеляцію.

27 грудня 2017 року відбулося засідання Апеляційного суду Києва, який відмовив Россошанському в амністії і продовжив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Все листування стерте: у справі про вбивство Ноздровської спливли дивні деталі.

Після зникнення сестри жертви резонансної ДТП, юриста Ірини Ноздровської хтось видалив всі повідомлення жінки у Facebook, тому встановити, з ким вона листувалася напередодні, неможливо.

Про це пишуть "Факти".

За словами киянина Андрія Хилька, який займався пошуками жінки, не виключено, що хтось використовував її комп'ютер і телефон. Також, за його словами, ід час пошуків з'явився чоловік, який представився далеким родичем зниклої і заявляв вельми дивні речі.

"Ми домовилися зустрітися з 18-річною донькою Іри Настею. Настя мала привезти Ірин ноутбук. Але Настя приїхала не сама - її привіз якийсь чоловік. На моє запитання, хто він, він грубо відповів: "А вам яка різниця?" А потім сказав: "Я далекий родич". Він заявив, що вже заходив у ноутбук Ірини, але нічого не знайшов, тому що всі її повідомлення видалені. "Не може бути! - кажу. - З чого б вона видаляла всі повідомлення?" "Значить хтось дізнався пароль і видалив", - відповів "далекий родич", - розповів він.

Як стверджує Хилько, сама Настя в цей момент мовч

Схожі новини