Передплата 2024 «Добра кухня»

Екс-голову Львівської облради Фурдичка взяли під варту на 60 днів

  • 02.01.2018, 16:11
  • 14.5K

Водночас Орест Фурдичко може вийти на волю під заставу в три мільйони гривень.

1 січня за рішенням суду взяли під варту колишнього голову Львівської облради Ореста Фурдичка, якого разом зі спільником затримали за підозрою в отриманні хабара. Про це йдеться у відповіді прес-служби НАБУ на інформаційний запит Tvoemisto.tv.

Їм обом уже повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди на суму 300 тисяч доларів США, а першого січня слідчий суддя постановив взяти Ореста Фурдичка та його спільника під варту на 60 діб. Водночас суддя встановив розмір застави, під яку вони можуть вийти на волю: три мільйони гривень для екс-голови Львівської облради і мільйон гривень для спільника.

Як вказано у відповіді НАБУ, директор науково-дослідного інституту та його спільник вимагали 500 тисяч доларів за безперешкодне виконання договору про спільну діяльність між вказаною науково-дослідною установою та суб’єктом господарювання. 30 грудня 2017 року вони отримали 300 тисяч доларів і після цього їх затримали у Києві працівники НАБУ та САП.

У єдиному реєстрі електронних декларацій у Ореста Фурдичка вказано загальний річний дохід на суму 708 тис. грн, 25 тис. грн готівки, майже 380 тис. грн депозиту у національній валюті та більше 88 тис. у доларах.

На його родину зареєстровано сім квартир, гараж, дві житлові будівлі, один садовий будинок, вісім земельних ділянок, два нежитлових приміщення та чотири авто.

Стало відомо про статки колишнього голови Львівської облради

Детективи НАБУ затримали колишнього голову Львівської облради

Детективи НАБУ затримали за підозрою у вимаганні хабара директора Інституту агроекології і природокористування Національної аграрної академії наук України Ореста Фурдичка.

Детективи НАБУ затримали Ореста Фурдичка 30 грудня у Києві. Вони також провели обшуки у його робочому кабінеті та вдома. Про це ZAXID.NET стало відомо зі слів джерела в одному із правоохоронних відомств України. НАБУ наразі не коментує цієї інформації.

За попередніми даними, Орест Фурдичко затриманий за підозрою у вимаганні хабара. Його затримали у суботу в його службовому кабінеті в Інституті агроекології і природокористування НААН у Києві. Разом з обшуками кабінету детективи НАБУ провели обшуки і у нього вдома.

За інформацією з відкритих джерел, затриманий директор інституту все життя пропрацював на державній службі.

Частина нерухомості записана на його другу дружину Оксану Дребот, з якою вони одружилися в 2010 році. Жінка з таким ім'ям значиться професором, завідувачем відділу інституційного забезпечення природокористування Інституту агроекології і природокористування НААН.

Крім того, в її біографії йдеться, що з 1988 по 1993 рік вона вчилася на стаціонарі Львівського лісотехнічного інституту Лісомеханічний факультету. В цей же час Фурдичко працював там старшим викладачем, доцентом, професором.

У власності сім'ї Фурдичко є п'ять квартир в Києві площею від 40 до 250 квадратних метрів, вісім земельних ділянок (сім з них розташовані під Києвом, а ще одна в Одеській області) і три заміські будинки (площа найбільшого - 250 квадратних метрів).

Також у сім'ї Фурдичко є цілий автопарк: Nissan Pathfinder 2.5 (200а7 рік випуску), Nissan Teana (2008 рік), BMW X5 (2011), Nissan X-Trail (2013). Вартість цих автомобілів на момент придбання в декларації не вказана.

Згідно з декларацією, джерелом доходів затриманого за хабар є зарплата, пенсія і дивіденди.

Схожі новини