Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Інтерпол визнав необґрунтованим рішення РФ затримувати Яценюка через війну в Чечні

  • 24.12.2017, 11:23
  • 3 722

Міжнародна організація кримінальної поліції – Інтерпол скасувала розшуковий циркуляр Росії щодо лідера "Народного фронту" Арсенія Яценюка.

Інтерпол визнав необґрунтованим рішення РФ затримувати Яценюка через війну в Чечні
Інтерпол визнав необґрунтованим рішення РФ затримувати Яценюка через війну в Чечні

Про це повідомили на сайті Нацполіції України.

"При розгляді останнього звернення Російської Федерації щодо оголошення Арсенія Яценюка в розшук по лінії Інтерполу за начебто скоєні ним у Чечні злочини Генеральний секретаріат Інтерполу в Ліоні протягом короткого часу розібрався у цій ситуації, визнав це звернення РФ - необґрунтованим і скасував розшуковий циркуляр росіян", - йдеться у повідомленні.

Також, Українське бюро Інтерполу отримало від штаб-квартири організації в Ліоні підтвердження, що Яценюка не затримували.

"Він проходив стандартну перевірку під час паспортного контролю, яка тривала не більше 10 хвилин. Після завершення необхідних процедур він разом з донькою безперешкодно продовжив свій маршрут", - зазначається у повідомленні.

Як відомо, екс-прем'єра України, лідера "Народного фронту" Арсенія Яценюка зупинили на паспортному контролі у Женеві за запитом РФ.

"За 10 хвилин все з’ясували і пропустили, попередивши, що аналогічна процедура можлива і під час вильоту", - зазначила прес-секретар Яценюка Ольга Лаппо.

Яценюка зупинили в аеропорту Женеви за запитом РФ

Екс-прем'єра України, лідера "Народного фронту" Арсенія Яценюка зупинили на паспортному контролі у Женеві (Швейцарія) за запитом РФ.

Про це ввечері 23 грудня повідомила прес-секретар Яценюка Ольга Лаппо.

За її словами, Яценюка, який прилетів у Женеву з молодшою донькою, зупинили за обвинуваченнями в участі в бойових діях в Чечні.

"За 10 хвилин все з’ясували і пропустили, попередивши, що аналогічна процедура можлива і під час вильоту", - додала Лаппо.

Схожі новини