Передплата 2024 «Добрий господар»

У Нікополі помер ще один постраждалий від вибуху в суді

  • 30.11.2017, 15:51
  • 4 064

У Нікополі Дніпропетровської області під час надання допомоги в медичному закладі помер підсудний, якого доставили з суду, де стався вибух.

Про це "Українській правді" повідомив речник Національної поліції Ярослав Тракало.

"Помер учасник судового процесу під час надання допомоги в лікарні. Це один з підсудних — 1977 року народження. Перед цим його оперували", — сказав він.

Як відомо, близько 11:30 30 листопада у суді Нікополя стався вибух — попередньо, двох гранат. До лікарень звернулися 10 осіб, 1 чоловік загинув на місці.

За попередньою інформацією, гранати підірвав чоловік, який втратив сина і прийшов на суд над підозрюваними в його вбивстві.

"Це був батько померлого під час обстрілу автомобіля в Нікополі у 2016 році… Суд переносили на наступний день у зв’язку з неявкою адвоката", — повідомила речниця Головного управління Національної поліції у Дніпропетровської області Ганна Старчевська.

Відомості в ЄРДР внесено за частиною 2 статті 115 ККУ (умисне вбивство — ред.).

На Дніпропетровщині чоловік підірвав гранати в залі суду

У Нікополі Дніпропетровської області у місцевому суді стався вибух, є загиблі і поранені.

Про це "Українській правді" повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало.

За його словами, подія сталася в Нікопольському міськрайонному суді.

"Об 11:20 під час слухання справи про убивство, чоловік витягнув, за попередніми даними, дві гранати і підірвав їх", - повідомив Тракало.

"У цій справі троє підозрюваних, зараз над ними відбувається суд", - уточнив він.

За словами Тракала, чоловік загинув на місці.

Станом на 13:10 по медичну допомогу звернулися 10 осіб. Спершу повідомлялося про 7 постраждалих.

Серед постраждалих - троє підсудних, вони шпиталізовані. Також серед постраждалих два конвоїри, співробітник суду-секретар і одна цивільна особа.

Йдеться про справу про розстріл чоловіка в Нікополі, який стався у 2016 році.

Тракало уточнив, що гранати підірвав батько людини, про вбивство якої відбувалося слухання. Це сталося після того, як суд вчергове переніс засідання.

"І коли на підозрюваних надягли кайданки, він кинув гранати", - уточнив речник Нацполіції.

На місці працюють вибухотехніки і слідчо-оперативна група. Вирішується питання про внесення справи до ЄРДР за ч. 2 ст. 115 — умисне вбивство.

Як відомо, 10 лютого 2016 року в Нікополі невідомі розстріляли автомобіль "Geely" білого кольору, в результаті чого загинули двоє пасажирів. Один з них був сином чоловіка, який підірвав гранати у суді.

Схожі новини