Передплата 2024 «Добрий господар»

Затримані з вибухівкою закарпатці відмовляються давати свідчення

Двоє чоловіків із Закарпатської області, затримані у столиці із 6,5 кг вибухівки та боєприпасами, відмовляються давати свідчення слідчим.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець в ефірі "112-Україна".

"Наразі їхні інтереси представляють адвокати за контрактом, вони відмовилися від безкоштовної допомоги адвоката. За порадою адвокатів, вони відмовляються надавати будь-які пояснення слідчим", - розповіла речниця.

За її словами, через це правоохоронним органам належить з'ясувати слідчим шляхом мотиви і обставини, при яких ці вибухові речовини і електродетонатори потрапили до двох чоловіків і з якою метою вони привезли їх до Києва.

Як відомо, 12 листопада 2017 року на парковці біля торговельного центру у Дарницькому районі Києва правоохоронці затримали двох молодиків, в машині яких вилучили п‘ять брусків пластичної речовини, а також 10 предметів, схожих на детонатори.

Згідно з отриманими висновками експертів, вилучені предмети ідентифіковані як вибухова речовина, вироблена на основі гексогену загальною вагою 6,5 кг, а також електродетонатори, які є бойовими припасами.

Одна з версій у цій справі - підготовка до теракту. Двом чоловікам оголошено про підозру у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї.

Затриманим із вибухівкою закарпатцям оголосили про підозру

Двом чоловікам, затриманим у столиці із 6,5 кг вибухівки та боєприпасами, оголошено про підозру у незаконному придбанні та зберіганні вогнепальної зброї.

Про це інформує у понеділок прес-служба прокуратури міста Києва.

"На даний час затриманим особам, які виявилися уродженцями Закарпатської області 1990 та 1991 р.н., оголошено про підозру за ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Також повідомляється, що до суду скеровано клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"На даний час досудове слідство триває, встановлюються фактичні обставини та мотиви вчинення кримінального правопорушення", — резюмують правоохоронці.

Затриманих з вибухівкою закарпатців раніше вигнали з табору під Радою

Двох чоловіків, в машині яких знайшли 6 кг вибухівки, до цього вигнали з наметового містечка біля Верховної Ради.

Про це повідомляється на facebook-сторінці акції протесту.

"Затримані поліцією у неділю у Києві із 6 кг вибухівки жителі Закарпаття днем раніше були серед тих, кого попросили залишити табір на площі Конституції біля Верховної Ради", - йдеться у заяві.

Активісти кажуть, що позбулися чоловіків, оскільки вони порушували дисципліну та провокували конфлікти як з учасниками протесту, так і з правоохоронцями.

Цю інформацію підтвердив у розмові з журналістами голова парламентської фракції "Самопоміч", представники якої також беруть участь в акції протесту під радою, Олег Березюк.

"Ви знаєте, що ці люди, у яких МВС учора вилучило 6 кг вибухівки, були тиждень тому розпізнані й вигнані з табору протестувальників на вулиці Грушевського", - цитують його слова "Українські новини".

Депутат припустив, що вони там перебували з метою провокацій.

Геращенко: "Затримана група з 6 кг вибухівки могла готувати теракт у Києві"

Затримана 12 листопада у Києві група з понад 6 кг вибухівки готувалася здійснити теракт.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник глави МВС Антон Геращенко.

За його словами, в затриманих громадян при собі не було ні документів, ні засобів в'язку. Він додав, що затримані поки що не зізнаються в підготовці теракту.

Геращенко зазначив, що слідчі підозрюють цю групу в підготовці терактів у столиці України.

У Нацполіції Києва повідомили, що вибухівка була підготовлена до використання.

За наказом начальника Нацполіції Києва Андрія Крищенка, всі патрульні наряди в столиці переведені у підвищену готовність. Також посилено патрулюють вокзали, станції метрополітену та місця масового перебування людей. До відпрацювань залучені також 200 військовослужбовців Нацгвардії та СБУ.

У Києві затримали групу чоловіків з вибухівкою в автомобілі

Столичні правоохоронці затримали чоловіків, в яких у багажнику автомобіля була вибухівка.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ у Facebook.

"На парковці торгового центру на Осокорках у Дарницькому районі співробітники полку поліціі особливого призначення помітили підозрілий автомобіль "Фольксваген", у салоні якого перебували двоє осіб", - йдеться у повідомленні.

"Під час огляду транспортного засобу поліцейські виявили в багажнику рюкзак, у якому було п‘ять брикетів пластиду загальною вагою 6,5 кг та 10 електродетонаторів. При цьому вибухівка була підготовлена до використання", - додали у МВС.

Правоохоронці затримали чоловіків, які були в автомобілі.

На місці події працюють вибухотехніки та слідчо-оперативна група районного управління поліціі.

"Імовірно, у них є спільники. Слідчо-оперативна група проводить документування та встановлює всі обставини події", - зазначили у повідомленні.

Як відомо, поліція Києва та області з 31 жовтня перейшла на посилений режим несення служби через небезпеку терактів.

Схожі новини