Передплата 2024 ВЗ

Стало відомо, хто заплатив за збитки, завдані державі Каськівим

Згідно з квитанцією, кошти вніс Іван Суслов.

За збитки у розмірі 7,5 мільйонів гривень, які були завдані державі екс-головою Держінвестпроекту Владиславом Каськівим, заплатив Іван Миколайович Суслов. Відповідне платіжне доручення опублікував INSIDER.

Згідно з квитанцією, Суслов вніс кошти ще 25 жовтня в Акордбанку.

Іван Суслов - президент ВАТ "Агропромислова корпорація "Сквира". Саме його родина розбудувала село Буки. Син Суслова Євген є давнім другом Каськіва.

Другий транш, а саме судову заставу у сумі 160 тисяч, заплатив такий собі Єрмолаєв Віктор Володимирович. Людина зі схожими ініціалами була двічі помічником Олександра Кузьмука в Раді. Але знайомі з Каськівим не змогли згадати, хто б це міг бути.

Як повідомлялося, 1 листопада Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід Владиславу Каськіву у вигляді арешту з правом внесення застави.

Нагадаємо, екс-голову Держінвестпроекту підозрювали в розкраданні державних коштів в 2012-2013 роках — 7,5 млн гривень за укладеним договором про надання рекламних послуг з ТОВ "Глорія", як виявилося фіктивних. У ніч на 8 вересня 2016 року Владислава Каськіва затримали у Панамі. Згодом стало відомо, що він подав клопотання про політичний притулок у Панамі. 30 березня 2017 року йому відмовили в статусі політичного біженця. У ніч на 1 листопада екс-посадовця екстрадували з Панами.

Луценко: "Каськів не визнав своєї провини юридично, але його перші показання свідчать про це фактично"

Генпрокурор прокоментував ситуацію з Владиславом Каськівим.

Екс-голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами (Держінвестпроект) України Владислав Каськів юридично не визнав своєї провини, але його перші показання фактично свідчать про це, заявляє генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Юридично це не є визнанням своєї провини", - сказав Ю.Луценко на брифінгу в середу в Києві.

Водночас генпрокурор наголосив, що показання, які давав В.Каськів у середу вранці, дають підстави говорити про те, що це фактично визнання ним своєї провини.

Каськів каже, що заплатив державі збитки і піде до суду

Екстрадований з Панами екс-голова Держкомінвестпроекту Владислав Каськів заявляє, що сам просив Панаму відпустити його в Україну, а тепер захищатиме свої інтереси в суді.

Відповідний коментар він опублікував у середу в Facebook.

"Хочу підтвердити повідомлення Генерального Прокурора Юрія Луценка. Я дійсно добровільно повернувся в Україну", — пише Каськів.

Він зазначає, що я звернувся до Республіки Панама з проханням надати згоду добровільно приїхати в Україну ще 18 вересня.

"27 жовтня Верховний Суд Панами задовольнив моє прохання, зафіксувавши невідкличні міжнародні гарантії України не висувати додаткових звинувачень", — заявляє Каськів.

Він пояснює, що вирішив відшкодувати збитки державі, незалежно від кінцевого рішення суду, "щоб припинити спекуляції".

"З цих же причин вирішив самостійно оплатити переліт. Сьогодні я повернувся в Україну. Моя позиція проста — буду доводити свою правоту у суді", — пише Каськів.

Він наголосив, що його повернення "відбулося у повній відповідності до передбачених міжнародним законодавством і законами України процедур, враховуючи його добровільний характер".

Каськіва відпустили із зали суду

За словами прес-секретаря Генпрокурора, у екс-очільника Держкомінвестпроекту є п'ять днів для внесення застави.

Екстрадованого з Панами колишнього керівника Держагентства з питань залучення інвестиції Владислава Каськіва відпустили із зали Печерського райсуду, тепер він має п'ять днів на внесення заставу в сумі 160 тис. Про це повідомила прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган у коментарі телеканалу 112 Україна.

За її словами, якщо Каськів не внесе заставу за призначений термін, то його знову заарештують.

Суд обрав Каськіву запобіжний захід

Також колишнього керівника Держагентства з питань залучення інвестиції зобов'язали здати всі наявні закордонні паспорти.

У середу, 1 листопада, Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту екстрадованому з Панами громадянину Владиславу Каськіву. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

Вона зазначила. що під час розгляду питання захист Каськіва надав суду довідку про повне відшкодування останнім завданих державі збитків.

"Врахувавши даний факт, а також наявність п’ятьох неповнолітніх дітей, Печерський районний суд ухвалив рішення «застосувати щодо підозрюваного В.Каськіва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у межах 2-місячного терміну досудового розслідування. Обрати підозрюваному Каськіву альтернативний захід у вигляді застави", - йдеться у повідомленні.

Суд також зобов’язав Каськіва здати всі наявні закордонні паспорти, а також з’являтися за першою вимогою до слідчого та повідомляти про своє місцеперебування.

Луценко: " Ніхто ніде не сховається"

Сьогодні вночі екстрадовано з Панами Владислава Каськіва

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«Вночі 1 листопада спільними зусиллями ГПУ та СБУ з Панами в Україну екстрадовано колишнього Голову Держкомінвестпроекту В. Каськіва, який підозрюється у заволодінні в 2012 році у змові з іншими особами коштами Державного бюджету України на суму близько 7,5 млн. грн. Наразі Каськіва доставлено до Головного слідчого управління ГПУ, тривають слідчі дії.

Це перший випадок екстрадиції екс високопосадовця в Україну. Але не останній.»

Схожі новини