Передплата 2024 «Добрий господар»

Дзідзьо зі своїм «Контрабасом» встановив рекорд касових зборів!

31 серпня відбулася всеукраїнська прем’єра фільму «DZIDZIO контрабас» режисера Олега Борщевського.

За перший вікенд український сімейний суперблокбастер зібрав 7 млн. 700 тис. гривень, обійшовши такі фільми, як «Сім сестер» (Франція)та «Тілоохоронець кіллера» (Гонконг). За словами дистриб’юторів, фільм вийшов на 220 екранах і його переглянули 102 тисячі глядачів. Натомість, драма «Червоний» Зази Буадзе за однойменним романом Андрія Кокотюхи (про командира УПА, який підняв повстання у сталінському концтаборі), яка вийшла у прокат на тиждень раніше, зібрала за перший вікенд близько півтора мільйона гривень.

У фільмі «DZIDZIO контрабас» йдеться про те, що трійця йолопів вирішила зайнятися незаконною справою. Вони виросли на кордоні, тому де знайти «легкi» грошi, добре знають. Але коли на шляху з’являється гарна дівчина, всім планам настає капець.

Головну роль зіграв популярний український співак Дзідзьо.

-Слава Богу, люди повірили і полюбили нас! Гордість роздирає груди і сльози від радості течуть! Тепер треба то всьо помножити на 3 і можна знімати нове кіно! — сказав журналісту «ВЗ» виконавець головної ролі Михайло Хома.

За словами генерального продюсера фільму Сергія Лавренюка, «дистриб’ютор і кінотеатри повірили нам і надали достатню кількість екранів, щоб якомога більше людей змогли побачити наш фільм. Якщо на початьку прокату кількість екранів становила 203, то тепер зросла до 220. Отож, результати свідчать самі за себе».

Вікенд минув, однак ажіотаж навколо фільму не спав. За наступні два дні перегляду касові збори поповнилися. Ця сума вже сягнула восьми з половиною мільйонів гривень!

Український Оскарівський комітет пропонував творцям фільму «DZIDZIO контрабас» взяти участь у конкурсі на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою»! Попри те, що стрічка не пройшла крізь жорна жорсткого відбору (боротися за «Оскар» буде фільм «Рівень чорного». — Г.Я.), Дзідьо не засмутився.

- Висока оцінка режисера Кіри Муратової, що «DZIDZIO контрабас» — один з найкращих фільмів, які вона бачила, — нас втішила, — каже Дзідзьо (Михайло Хома). — Цей фільм для нас — як перша дитина. Така очікувана, жадана і ніжна. Не розраховував, що буду мати таку велику армію маленьких шанувальників. Люблю дітей, співаю для них, буду займатися їхнім вихованням. Заради цього навіть перестав матюкатися. Майже...

Схожі новини