Передплата 2024 «Добра кухня»

Ввезені авто на єврономерах дозволять розмитнити за тисячу євро

  • 08.09.2017, 11:00
  • 8 414

Перехід на українські номери вже ввезеним в Україну легковим авто з іноземною реєстрацією обійдеться їх фактичним власникам в 1,0-1,4 тисячі євро.

Про це повідомила голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, народний депутат від БПП Ніна Южаніна в коментарі Еспрессо.TV.

Як і раніше, ставки акцизного збору встановлені в євро залежно від кубічних сантиметрів двигуна.

"Коли ми порахували, це абсолютно невеликі суми сплати митних платежів. Категорія до 2200 см кубічних, 2-га категорія автомобілів, це в районі 1 тис. євро. Наступна категорія — 1,2 — 1,4 тис. євро", — заявила вона.

Южаніна повідомила, що це рішення стосується авто на іноземних номерах як пізніше 2010-го року випуску, так і пізніше 2000-го року.

Згідно з повідомленням, відповідні зміни будуть внесені до Податкового, Митного і Бюджетного кодексу.

"Це дійсно величезний крок назустріч людям", — сказала голова податкового комітету.

Нагадаємо, Верховна Рада в найближчі три місяці може прийняти закон, який забороняє в'їзд незаконних автомобілів з іноземною реєстрацією в Україні.

Рада заборонить ввезення авто на єврономерах

Верховна Рада в найближчі три місяці прийме закон, який забороняє в'їзд незаконних автомобілів з іноземною реєстрацією в Україні.

Про це заявила представник президента України в парламенті Ірина Луценко в ефірі 112 Україна.

"Уже працює робоча група, ми найближчим часом закриваємо кордон для того, щоб не продовжувати ці транзитні пересування, це накопичення в Україні таких незаконних автомобілів. Я думаю місяць-два. Ми повинні до листопада прийняти закон, який заборонить в'їжджати, тобто ми припиняємо таку навалу", - сказала Луценко.

За її словами, буде створено робочу група, в якій за три місяці має бути напрацьований компромісний закон.

"Про вартість мита, про платежі, які повинні бути сплачені, про штрафні санкції. І зараз напрацьовуються умови мораторію на перевірки, на драконівські методи, які ніби застосовують", - заявила вона.

"Якийсь певний період мораторію на такі драконівські заходи буде зроблений, але кордон закриється і напрацюється компромісний варіант розмитнення цих автомобілів", - зазначила представник президента в парламенті.

Поліція відтіснила автомобілістів з-під Ради

Правоохоронці відтіснили акцію власників автомобілів з єврономерами, яка з ранку 6 вересня проходила під Верховною Радою.

"Ми щойно стали свідками того, як під стінами парламенту пішла команда з боку силового блоку — і національна гвардія України, поліція почали відтісняти пікетуваолтників, активістів громадських організацій, які прийшли на свою мирну акцію протесту", - сказав представник міжфракційного об’єднання "Укроп" Тарас Батенко в ефірі каналу "Рада".

Він уточнив, що в пікетувальників забрали бочки.

"Відтіснили пікетувальників, почали оточувати у кільце. Я так розумію почалися потасовки, почали кидати петарди. Це все сумно спостерігати, коли влада діє в такий спосіб, не бачачи іншого методу діалогу, крім силового методу боротьби з громадськими активістами", - додав Батенко.

Водночас прес-секретар поліції Києва Оксана Блищик в коментарі "Українській правді" повідомила, що мітингарі намагалися підпалити біля парламенту шини.

"Активісти принесли шини і запальну суміш. Правоохоронці їх попередили, але вони не послухали. Поліція запобігла підпалу. Акція далі триває", - сказала вона.

Южаніна: "Автовласники нерозмитнених іномарок не хочуть платити нічого"

Вимоги автовласників нерозмитнених іномарок є недоречними, їх не потрібно розглядати терміново, бо вони не є соціальним питанням.

Про це заявила Голова комітету ВРУ з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна в ефірі телеканалу "112".

"Люди, які сьогодні вийшли на вулицю, вони нічого не хочуть платити, не нести ніякої відповідальності за те, що порушили митне законодавство", - вважає Южаніна.

Вона погодилась, що уряд має врегулювати ситуацію, яка склалася навколо недодержання вимог митного законодавства і навколо того, що таких автомобілів в Україні дуже багато.

"Ми в комітеті працювали із ініціативною групою, яка представляє цих молодих людей, протягом декількох місяців і напрацювали декілька варіантів вирішення питання", - розповіла Южаніна.

За її словами, представники уряду пропонували варіанти вирішення проблеми.

ДФС: "В Україні незаконно перебуває майже 64 тисячі авто на єврономерах "

Понад 63,9 тисячі автомобілів з іноземною реєстрацію знаходяться на території України незаконно.

Про це повідомляє Державна фіскальні служба у Facebook.

"Понад 63,9 транспортних засобів комерційного та особистого користування з іноземною реєстрацією, ввезених протягом 2015 — 2017 років в режимі транзиту та тимчасового ввезення, перебувають в Україні з порушенням терміну", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що у 2015 році з ввезених майже 549,6 тисячі авто (майже 77,3 тисячі у режимі транзит та 472,3 тисячі — тимчасового ввезення) не було вивезено понад 21,5 тисячі.

У 2016 році — зі ввезених в Україну майже 712,6 тисячі (124,1 тисячі — у режимі транзит, 588,4 тисячі — тимчасового ввезення) не виїхали 54,3 тисячі авто.

З них з порушенням терміну в країні перебувають понад 32 тисячі транспортних засобів.

За 7 місяців 2017 року з 492,5 тисячі авто, ввезених у режимі транзиту (111,9 тисячі) та тимчасового ввезення (380,6 тисячі), не виїхали за межі країни майже 72,3 тисячі автомобілів. Із них майже 10,4 тисячі перебувають в Україні з порушенням термінів.

Загалом, з 2015 року митники склали понад 26,1 тисячі протоколів про порушення митних правил за ст. 470 (порушення термінів транзиту) та майже 4,9 тисячі протоколів про порушення митних правил за ст. 481 (порушення термінів тимчасового ввезення) Митного кодексу України.

За цей період за порушення термінів транзиту та термінів тимчасового ввезення митницями було накладено штрафів на суму понад 206,5 мільйона гривень.

Як відомо, раніше ДФС повідомляла, що у 2017 році в Україну ввезли 164 707 авто з іноземною реєстрацією.

Вранці 6 вересня власники автомобілів із європейськими номерами перекрили рух транспорту поблизу Верховної Ради. Мета акції, як заявляють організатори, — "домогтися від влади того, щоб українці могли купувати автомобілі на українських номерах за європейськими цінами", бо, мовляв, автівки в Україні "коштують в рази дорожче, ніж у Європі".

Рекомендуємо почитати: 420 тисяч за єврономер: чи будуть штрафувати усіх "бляхарів"

Авто з іноземними номерами перекрили вулицю Грушевського перед Радою

Мітингувальники перекрили рух вулицею Грушевського перед стінами Верховної Ради, вимагаючи змінити правила розмитнення автомобілів.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Автомобілі перекрили рух вулицею Грушевського від Європейської площі аж до стін українського парламенту. Тут зібралися власники автомобілей з іноземною реєстрацією. Зокрема, видно автівки з литовськими, польськими та естонськими номерами.

Люди вимагають змінити правила розмитнення автомобілів, зробити їх більш доступними для населення. Водночас відомо, що сьогодні в парламенті депутати ніяких рішень ухвалювати не будуть, а лише працюватимуть у комітетах.

Схожі новини