Передплата 2024 «Добрий господар»

Саакашвілі пройде український кордон із «живим щитом»?

Новий політичний скандал за участі екс-президента Грузії може спалахнути напередодні засідання Генасамблеї ООН.

Позбавлений паспорта з гербом-тризубом екс-голова Одеської облдержадміністрації, лідер партії “Рух нових сил” Михайло Саакашвілі не полишає планів повернутися в Україну. У соцмережах оголосив, що знову ступить на українську землю у неділю, 10 вересня. Без гарячих емоцій, вочевидь, не обійдеться і цього разу...

За словами політика, перетинати вітчизняний кордон збирається у пункті пропуску “Краковець” (Львівська область). Пообіцяв, що компанію йому складуть однодумці-українці, які мешкають у Польщі. Будуть також депутати і журналісти. Екс-президент Грузії планує значно розширити “групу підтримки” - на це вказує опублікований ним номер гарячої лінії, куди можуть подзвонити усі охочі зустріти його після затяжного і вимушеного перебування за кордоном. “Буду всім вдячний!” - каже Саакашвілі. Мовляв, “живий коридор” з представників громадськості й присутність преси допоможуть йому подолати всі перепони.

26 липня президент Петро Порошенко видав указ про позбавлення Саакашвілі українського громадянства — за внесення недостовірних даних в анкету під час його набуття.

Експерти кажуть, дату своєї нової піар-акції Саакашвілі вибрав невипадково. Саме закінчиться відпустковий сезон, політики повернуться з канікул. А 12 вересня у Нью-Йорку відкривається чергова Генасамблея ООН, куди планує поїхати український президент. “Паспортний пресинг” Саакашвілі може створити довкола цього візиту негативний фон, завдати удару по репутації української влади, очільника якої Саакашвілі звинувачує у політичних переслідуваннях. Як приклад, наводить численну “джинсу” у ЗМІ, яка очорнює його. Причетною до цих замовних публікацій вважає політичну силу президента...

Саакашвілі уже попередив Банкову, щоб не влаштовувала у “Краковці” “телекартинку” для російських ЗМІ. Утім, не виключає, прямо на кордоні його можуть заарештувати і депортувати у Тбілісі, де на нього заведено кілька кримінальних справ. Ілюзій щодо своїх нинішніх перспектив на батьківщині Саакашвілі не має. Каже: “Видати мене Грузії — все одно, що видати Росії...”.

Схожі новини