Передплата 2024 ВЗ

Прокуратура Києва взялася за розслідування стрілянини за участю нардепа Мельничука

Прокуратура Києва розслідує інцидент зі стріляниною на Троєщині за участю позафракційного народного депутата України Сергія Мельничука.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Прокуратурою міста Києва розпочато досудове розслідування за фактом умисного перешкоджання особою, що займає особливо відповідальне становище, а саме народним депутатом України Сергієм Мельничуком, виконанню рішення суду щодо виселення громадської організації з нежилих приміщень, які розташовані в дитячому садочку по вул. Сабурова на Троєщині, та їх повернення Управлінню освіти Деснянської районної в м. Києві адміністрації", — мовиться у повідомленні прокуратури, де зазначається, що відповідні відомості внесено до ЄРДР за ч. 3 ст. 382 КК України.

В прокуратурі Києва також зазначили, що під час розслідування буде перевірено інформацію, опубліковану раніше у ЗМІ щодо обставин конфлікту 15 серпня за участю Мельничука. Діям учасників інциденту буде надано правову оцінку.

"Крім того, повідомляємо, що за вказаним фактом органами національної поліції зареєстровано ще одне кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство). Питання про об’єднання цих кримінальних проваджень буде вирішено у ході досудового слідства", — додали у столичній прокуратурі.

Нардеп Сергій Мельничук влаштував стрілянину на Троєщині, у Києві

У поліції кажуть, що на Троєщині стріляв не Мельничук

Про це повідомляє видання dtp.kiev.ua.

"Автівка заблокована, чомусь випало скло і спустилися колеса. Поліція охороняє. Стріляли бойовими", - зазначає видання.

Водночас джерело Української правди повідомляє, що Мельничук стріляв у повітря, щоб заспокоїти тих, хто оточив його авто.

За попередньою інформацією, постраждалих немає. На місці працює СБУ і прокуратура.

Речниця київської поліції Оксана Блищик в коментарі УП повідомила, що конфілкт відбувся на вулиці Сабурова.

"Коли під'їхав автомобіль, люди, які перебували надворі, розбили вікно, пробили шини, людина, яка була в автомобілі, вийшла і вистрелила в повітря. Ніхто не постраждав", - розповіла вона.

У той же час Блищик уточнила, що людина, яка застосувала зброю, перебувала в машині, але вона не є народним депутатом.

За даними УП, конфлікт виник через одну з будівель, а стріляв - помічник нардепа.

Сам Мельничук у коментарі УП повідомив, що зброя, застосована у конфлікті, йому не належить: "Зброя не моя, все інше - слідство". Він підтвердив, що наразі перебуває на слідчих діях.

Стрілянина за участю нардепа в Києві: з'явилися подробиці

У Києві народний депутат з групи "Воля народу" Сергій Мельничук стріляв бойовими патронами в людей.

Про це в своєму Fаcebook написав блогер Євген Шевченко. У той же час у прес-службі столичної поліції заявили, що стріляв не Мельничук, а його охоронець, передає 112.ua.

За словами Шевченка, Мельничук, всупереч рішенню суду, вирішив організувати громадську приймальню на території садка.

"Два роки тому шахрайським шляхом дитячий садок (в житловому масиві Троєщина. - Ред.) було вилучено з комунальної власності, але місцеві жителі з цим не погодилися і зрозуміло чому - для дітвори місць в дитячих закладах Києва катастрофічно не вистачає", - пише Шевченко .

Два роки судів і нарешті угода була визнана незаконною, а дитячий садок повернутий в комунальну власність, зазначив він.

"Але раптом приїхав народний депутат Мельничук! Став на захист шахраїв-рейдерів і плювати він хотів на дітей і на їх батьків разом узятих! До його компанії також долучилася народний депутат Надія Савченко, але їй люди пояснили ситуацію, показали рішення суду і вона не стала сперечатися - поїхала собе геть", - розповів Шевченко.

Мельничук заявив, що рішення суду для нього нічого не означає і тут нібито буде його громадська приймальня, говорить він.

"Але місцеві такою поведінкою обурилися і у прямому сенсі того слова трохи потовкли йому пику. На що Мельничук дістав свій пістолет і почав стріляти у людей.

Він разом із своїм охоронцем зачинилися в машині, яка оточена місцевими жителями та ветеранами зі спілки Деснянського району міста Києва. Поліція намагається їх вгамувати і не допустити суду Лінча, бо розлючений натовп вже почав бити вікна в тій машині й витягати за вуха того шакала", - написав блогер.

Як пише у Facebook проект Dtp.kiev.ua, очевидці стверджують, що нардеп стріляв бойовими.

Схожі новини