Передплата 2024 «Добрий господар»

Посаду медсестри продавав за 500 доларів!

Головного лікаря затримали «на гарячому».

Працівники слідчого управління поліції Львівщини та прокуратури затримали на хабарі у сумі 500 доларів головного лікаря Жовківської центральної лікарні Ігоря Шевціва. Медик-хабарник вимагав гроші за посаду медсестри. Його затримали “на гарячому” (на фото).

Компетентні джерела кажуть, що у багатьох лікарнях області “роздутий” медичний штат. Очевидно, що продаж вакансій поставлено на потік... Подейкують, що і за посаду санітарки треба викласти 200 доларів.

Головного лікаря затримали у службовому кабінеті під час одержання «винагороди» за працевлаштування. Працівники Управління захисту економіки у Львівській області й слідчого управління поліції, за процесуального керівництва обласної прокуратури, вилучили кошти. Крім того, у кабінеті лікаря правоохоронці виявили додатково 300 доларів США та 7,6 тисячі гривень.

Санкція статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, за якою відкрито кримінальне провадження, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років - з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

А тим часом…

Як повідомляє сайт Дивись.info, починаючи з 2017 року, головних лікарів в Україні зобов’язали подавати електрон­ні декларації. Ігор Шевців у декларації зазначив одного члена родини. Медик володіє земельною ділянкою у Жовкві площею понад 900 кв. м, садовим будинком у Туринці площею 1000 кв. м. Натомість дружина має у власності у Жовкві земельну ділянку 995 кв. м, житловий будинок площею 227,5 кв. м і земельну ділянку в Мацошині площею 1015 кв. м. Автомобіль у декларації не значиться. Зарплата у головного медика Жовківщини була понад 170 тисяч гривень на рік, пенсія — понад 23 тисячі. Доходи інших членів родини — понад 100 тисяч гривень на рік. На рахунках є загалом 40 тисяч гривень, 4800 доларів, 2000 євро.

Схожі новини