Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Голова представництва ЄС заговорив українською, вітаючи з голосуванням за безвіз

  • 11.05.2017, 19:05
  • 7 446

Хьюг Мінгареллі сказав, що Європа стала ближчою до України.

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі привітав українців з отриманням безвізового режиму з ЄС, опублікувавши відео на сторінці відомства у Facebook у четвер, 11 травня.

У коментарі до відео зазначається, що Представництво ЄС вітає українців з наближенням безвізового режиму.

"Вітаю українців. Європа стала до вас ближче. Подорожуйте до Європейського Союзу без віз" — сказав Мінґареллі на відео.

В Україні розпочалася інформкампанія щодо правил безвізу з ЄС

Сайт "Відкрий Європу" роз'яснює правила перетину кордону та перебування в ЄС.

У четвер, 11 травня, розпочав роботу сайт "Відкрий Європу", який є частиною фінансованої ЄС інформаційної кампанії щодо правил роботи безвізового режиму.Сайт доступний за адресою openeurope.in.ua.

"Мета кампанії - роз'яснити громадянам України, які мандрують до ЄС, правила перетину кордону і перебування у ЄС. А ще - розповісти про нові можливості та переваги, які надасть українцям безвізовий режим", - йдеться в описі проекту.

На сайті наведено роз’яснення на теми "Що таке безвізовий режим з ЄС", "Як підготуватися до поїздки до ЄС", "Що важливо знати про правила перебування в ЄС", "Як підготуватися до поїздки до ЄС з дітьми" та інші.

Також на сайті зазначено, що безвізовий режим має почати роботу за 31 день, та запущено зворотній відлік часу.

Петро Порошенко: "11 червня запрацює безвіз, я виконав одну з обіцянок"

11 червня 34 європейських країни запровадять безвізовий режим в’їзду для громадян України, які мають біометричні паспорти.

Про це сказав президент Петро Порошенко, коментуючи рішення Ради міністрів Євросоюзу, яким остаточно схвалено надання громадянам України права на подорожі без віз.

Дорогі українці!

Щойно Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про надання нам, громадянам України, права на безвізові подорожі.

17 травня у Страсбурзі в приміщенні Європарламенту, як ми домовилися з нашими європейськими друзями, урочисто підпишуть відповідний законодавчий акт. Це, напевно, буде один із найважливіших моїх візитів за три роки служіння на посаді Глави Української держави.

Рішення опублікують в Офіційному журналі Союзу — і за двадцять днів по тому воно набуде чинності. Приблизно 11 червня 34 європейських країни увімкнуть зелене світло власникам українських біометричних паспортів — для безвізових короткострокових поїздок.

Зникнуть черги в посольства та візові центри. Залишиться в минулому виснажлива тяганина із збору паперів. Люди заощадять гроші, які витрачали на консульські збори та послуги посередників.

Але «безвіз» — це набагато більше, ніж спрощення способу виїзду за кордон. Це — гігантський крок до Європи, до утвердження свободи людини і незалежності нашої держави. Ми пориваємо з пострадянським минулим і дедалі більшою мірою стаємо частиною єдиного європейського цивілізаційного простору.

«Безвіз» — це свідчення стратегічної правильності нашого європейського вибору, безповоротності курсу на інтеграцію до Європи. Це — і визнання позитивних зрушень на шляху реформ: план візової лібералізації містив майже півтораста пунктів, які забезпечили реальні зміни в багатьох сферах життя.

Чи були ті завдання простими? Звичайно що ні. Багато хто протидіяв, як ззовні, так і зсередини. Але довгий і складний шлях ми пройшли разом.

Ми це зробили!

Політики, які приймали відповідальні рішення, як у випадку з електронним декларуванням. Громадянське суспільство, яке підтримувало рух до Європи. Наші друзі в Євросоюзі, які протидіяли численним спробам російського лобі заблокувати наш «безвіз». І головне, українські солдати, які на сході захищають і Україну, і весь континент. І вам, дорогі бойові побратими, низький за це уклін.

Я безмежно вдячний всім, завдяки кому зміг виконати одну із основних передвиборчих обіцянок.

Вітаю вас, дорогі співвітчизники, з цим історичним рішенням Ради Євросоюзу. Це — неначе повернення додому після довгої та виснажливої подорожі… Повернення до нашого спільного європейського дому.

Цінуйте свій український паспорт. І любіть Україну!

Євросоюз завершив схвалення безвізового режиму для України

11 травня Рада Європейського союзу затвердила законодавчу пропозицію про скасування короткострокових віз для громадян України.

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Для пришвидшення процедури рішення було схвалене Радою міністрів сільського господарства та риболовлі, засідання якої проводиться у четвер, не чекаючи на зустріч профільної Ради міністрів внутрішніх справ.

Відомо, що церемонія підписання відповідного рішення президентом ЄП та представником головування у Раді ЄС відбудеться 17 травня, її має намір відвідати президент Порошенко. Після цього підписаний регламент має бути опублікований в офіційному віснику ЄС.

Фактично безвіз набуде чинності через 20 днів після публікації — орієнтовно 11 червня.

Про те, як саме працюватиме безвізовий режим з Євросоюзом, читайте у статті: "Без віз, та не без правил: як працюватиме на практиці безвізовий режим з Євросоюзом".

Рада ЄС сьогодні затвердить безвізовий режим для України

Далі, за процедурою, президент Європарламенту та посол головуючої в Євросоюзі Мальти остаточно затвердять безвізовий режим для України 17 травня.

У четвер, 11 травня, Рада Євросоюзу затвердить без обговорення безвізовий режим для України. Про це повідомляє Укрінформ.

Далі, за процедурою, президент Європарламенту та посол головуючої в Євросоюзі Мальти остаточно затвердять безвізовий режим для України 17 травня.

У Страсбурзі церемонію підписання законодавчого регламенту планує відвідати президент України Петро Порошенко.

Після опублікування безвізовий режим для українських громадян набуде чинності, як планується, 11 червня

Стало відомо, коли запровадять безвіз

Безвізовий режим в Україні запровадять з 11 червня

У Європарламенті підтверджують 11 червня як дату запровадження безвізового режиму для подорожей українських громадян до країн ЄС.

Про це заявив у четвер голова делегації Європарламенту до парламентського комітету асоціації ЄС-Україна Даріуш Росаті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Вже з 11 червня європейські кордони відкриються для України ", - переконаний Росаті.

Він наголосив, що українці заслужили на безвізовий режим з ЄС.

Польський європарламентарій також висловив переконання, що нинішнє керівництво України більше віддане реформам, ніж попередні уряди.

Посли ЄС схвалили безвіз для України

У середу посли країн-членів при Раді Євросоюзу розглянули і попередньо схвалили законодавчий регламент про внесення України до переліку третіх країн із безвізовим режимом.

Про це в Брюсселі повідомили у Раді ЄС, передає Укрінформ.

Відповідний документ прийняв Європарламент 6 квітня.

Далі, за процедурою, регламент має схвалити Рада ЄС на рівні міністрів на своєму засіданні, запланованому на 11 травня.

Документ мають підписати президент Європарламенту і представник Мальти, яка нині головує в ЄС. Після опублікування рішення набуде чинності за 20 днів. Як попередньо прогнозується, це має статися у середині червня.

Сьогодні посли ЄС розглянуть питання надання безвізу Україні

У середу, 26 квітня, в Брюсселі в ході засідання Комітету постійних представників країн-членів ЄС (Coreper) розглянуть питання надання Україні безвізового режиму.

Про це повідомляється в порядку денному засідання, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу Євросоюзу.

Початок засідання Комітету заплановано на 10:00 ранку.

У додатку з переліком відповідних документів, які повинні бути розглянуті на засіданні, мова йде про проект законодавчого акту Європейського парламенту і Ради ЄС про внесення поправок до списку третіх країн, громадяни яких, щоб перетнути кордон, повинні отримати візу, і тих, від яких це не потрібно. До них відноситься Україна.

"Правила (ЕР) № 539/2001 внести наступні зміни: а) у додатку I, частина I (держави) посилання на Україну видалена. (б) у додатку II, частина I (держави) наступна посилання вставляється "Україна", — наголошується в проекті документа.

Джерело: depo.ua

Схожі новини