Передплата 2024 «Добрий господар»

«Це якийсь дикий трафунок...»

На вході до Преображенської церкви льодова брила вбила 80-річну пані Ярославу.

Львів’яни у шоку: у неділю, 19 лютого, близько 11-ї години ранку, біля входу до Преображенської церкви, що на вулиці Краківській, на 80-річну жінку впала з даху брила льоду і забила на смерть. Від отриманих травм жінка загинула на місці події. Медики, які прибули на виклик, констатували смерть жінки...

Жахливий випадок викликав море обговорень, зокрема і в соцмережах. Одні клянуть комунальників, інші зауважують, що у нас церква відділена від держави, тобто усі свої проблеми церква вирішує сама. У прес-службі ЛМР журналісту “ВЗ” підтвердили, що очисткою даху та іншими комунальними проблемами займається сам храм — за пожертви парафіян.

Журналіст “ВЗ” зателефонувала до настоятеля храму Преображення Господнього у Львові, митрофорного протопресвітера отця Ярослава Чухнія. Всечесний отець каже, досі у шоку і пригніченні, не розуміє, як могло статися таке нещастя, адже дахи у храмі з боку входу добре почищені, а над входом — півметровий дашок, який надійно захищає від снігу. “Це сталося на початку святої літургії, - розповів отець Ярослав журналісту “ВЗ”. - Пані Ярославу привезла на машині до церкви донька, поки паркувала машину, старенька потихеньку заходила до церкви, і тут сталася трагедія. Я не знав, що сталося нещастя, поки не відслужив усю літургію, аж тоді мені сказали. За цей час викликали «швидку», потім донька довго чекала, поки не приїде судмедексперт, бо до того тіло не можна було рухати. А судмедексперт затримувався, бо мав роботу в іншому місці... Коли я закінчив літургію, тіло вже відвезли. Пізніше ми спілкувалися із родиною загиблої, залагодили з ними усі питання допомоги. Я дуже тяжко переніс цю трагедію. Мені було зле. Не знаю, як ще цим людям допомогти? Не можу сказати, як зазвичай кажуть: “На все воля Божа”. Бог таких речей не потребує, Бог ніколи людей не карає! Це якийсь дикий трафунок”.

Настоятель храму розповів, що загибла пані Ярослава сама зі села Зашкова Жовківського району. Родина забрала стареньку на зиму до Львова. Каже, ніхто не може зрозуміти, звідки злетіла крижана брила. Хіба аж з-за купола, зі шпиля? “Кожен раз пильнуємо, щоб усе було очищено, оббито, - каже отець Ярослав. - Ми ще раніше обгородили стрічкою ту частину церкви, де на даху багато намерзло, щоб люди не заходили. А в тій частині, що перед входом, нічого на даху не було видно. Хоча не годен все побачити, бо висота понад сорок метрів... А спереду немає ні грама снігу. Відбулося засідання церковного братства, де обговорювали можливість встановлення на даху захисної сітки. Ще не знаємо, як це можна зробити...”.

В центрі Львова на жінку з даху церкви впала брила льоду, смерть констатували до приїзду швидкої

Як повідомили в Станції швидкої медичної допомоги, сьогодні на вул. Краківській загинула жінка 80 років, мешканка Жовківського району.

На жінку з даху церкви впала брила льоду. Смерть констатували до приїзду бригади швидкої медичної допомоги.

«Зі слів очевидців, від падіння льодової брили жінка загинула ще до приїзду медиків», - повідомили у Станції швидкої медичної допомоги.

На місці події працюють слідчі, поліція встановлює особу загиблої.

У центрі Львова загинула жінка, на яку впала льдова брила

У неділю, 19 лютого, близько 11:00 у центрі міста від падіння льодової брили загинула жінка.

Поліція встановлює особу загиблої, повідомили ZAXID.NET у прес-службі Головного управління Національної поліції Львівщини.

Лід впав на жінку з даху Преображенської церкви, на вулиці Краківській, 24. Потерпіла загинула на місці від одержаної травми.

Наразі на місці події працюють слідчі, поліція встановлює особу загиблої.

Схожі новини