Передплата 2024 ВЗ

Львівський суд залишив під вартою підозрюваного у замаху на Богдана Копитка

  • 03.02.2017, 16:15
  • 3 932

Дмитро Гаврилюк підозрюється у причетності до двох резонансних справ.

Підозрюваного у підготовці замаху на бізнесмена Богдана Копитка взяли під варту на два місяці без права внесення застави. Таке рішення ввечері 3 лютого прийняв Галицький райсуд Львова, передає Захід.нет.

Окрім справи щодо замаху на Богдана Копитка Дмитро Гаврилюк є підозрюваним у вбивстві Мар'яна Родича. Власне, по цій справі суд і прийняв рішення про взяття підварту Дмитра Гаврилюка, як цього й вимагала прокуратура.

Обвинувачений під час судового засідання заявив, що не знав убитого та ніколи його не бачив. Він також просив суд призначити будь-який інший запобіжний захід, окрім утримування під вартою.

«Я вважаю, що це тиск на мене, тому що вчора суд прийняв рішення по одній справі, а сьогодні мені вже висувають звинувачення у іншому злочині. Я вважаю, що це сфальсифіковано і не маю жодного стосунку до цього вбивства», — заявив Дмитро Гаврилюк.

Присутні у залі активісти зустріли рішення суду оплесками.

Юрій Луценко звернеться до ВРП через рішення львівських суддів у справі замаху на Копитка

Вчора апеляціний суд Львівської області призвачив підозрюваному в організації замаху на Богдана Копитка заставу у ₴1,5 млн.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко готує звернення до Вищої ради правосуддя через ухвалу суддів Апеляційного суду Львівської області призначити 1,5 млн грн застави Дмитру Гаврилюку, якого підозрюють в організації замаху на бізнесмена Богдана Копитка, унаслідок якого загинуло троє людей.

У такий спосіб Юрій Луценко відреагував на рішення львівських суддів, які 2 лютого змінили запобіжний захід й дали можливість вийти з-під варти Дмитрові Гаврилюку, якого звинувачують у замовленні вбивства львівського бізнесмена Богдана Копитка. Зокрема, під дописом головної редакторки ІА «Zik» Тетяни Вергелес у Facebook, Юрій Луценко повідомив, що готує звернення до Вищої ради правосуддя.

Суддя Львівського апеляційного суду під тиском пікетувальників написав заяву на звільнення

Вранці 3 лютого кількасот людей пікетують приміщення Львівського апеляційного суду, що на площі Соборній. Вони не згідні з вчорашнім рішенням суду, яким підозрюваного в організації замаху на вбивство підприємця Богдана Копитка відпустили під заставу.

Двох суддей Альберта Белену і Зеновія Макойду заблокували в залі судових засідань і вимагали написати заяву на звільнення. Рішення, яким незадоволені пікетувальники, приймала колегія з трьох суддей. Зараз в суді є два судді, третій - Василь Головатий - від сьогодні перебуває на лікарняному. Головуючий колегії суддів Зеновій Макойда написав заяву на звільнення.

На запитання людей, чому відпустили під заставу підозрюваного в організації вбивства, судді пояснюють, що стаття 115 ККУ не забороняє цього і що було недостатньо слідчих дій і доказів для тримання його під вартою. Судді впевнені, що підозрюваний у вбивстві кількох осіб Дмитро Гаврилюк не втече.

Люди кажуть, що будуть стояти, доки суд не змінить міру обрання запобіжного заходу.

Підозрюваному в організації замаху на Богдана Копитка призначили заставу у ₴1,5 млн

У четвер, 2 лютого, апеляційний суд Львівської області призначив заставу в 1,5 млн гривень Дмитру Гаврилюку, якого звинувачують в організації замаху на бізнесмена Богдана Копитка. Як повідомили ZAXID.NET власні джерела у правоохоронних органах Гаврилюк ще не сплатив заставу та перебуває під вартою.

Дмитро Гаврилюк, колишній командир відділення батальйону «Айдар», був затриманий правоохоронцями наприкінці вересня минулого року.

Нагадаємо, вранці 29 серпня у Старому Селі Пустомитівського району підірвали позашляховик, службовий автомобіль Богдана Копитка. Унаслідок вибуху загинули троє охоронців Копитка. Сам бізнесмен не постраждав, оскільки їхав в іншій машині. Вибухівка була закладена безпосередньо у дорожнє полотно за два місяці до скоєння замаху. Причиною замаху слідчі вважають переділ сфер впливу між кримінальними кланами.

Схожі новини