Передплата 2024 «Добра кухня»

Прикордонник застрелився чи «допомогли»?

На пункті  пропуску «Краковець» знайшли мертвим 31-річного працівника прикордонної служби.

20 січня зранку на території пункту пропуску «Краковець» на українсько-польському кордоні виявили мертвого прикордонника. “Тіло знайшли під час перезмінки, — зазначив речник начальника Західного регіонального управління Державної прикордонної служби Володимир Шеремет. — Це один зі складу наряду, які заступили в нічну зміну напередодні, 19 січня. Хлопцеві був 31 рік”.

За інформацією “ВЗ”, прикордонника поховали у понеділок, 23 січня. Справою займається військова прокуратура західного регіону України. За твердженням експертів, прикордонник здійснив самогубство — вистрелив собі в голову зі службової зброї. Розробляються дві версії — проблеми на службі і проблеми у сімейному житті.

Як повідомив активіст і депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич на своїй сторінці у ФБ, працівник прикордонної служби пропускного пункту «Краковець» Валерій Маринчук (на фото) застрелився у кабінці працівника митниці. Валерій був одружений, у нього залишився 5-річний син Ярослав.

Як вдалося довідатися журналісту “ВЗ”, ніхто із колег загиблого не розуміє, чому сталося самогубство, усі шоковані. Кажуть, він був “нормальний пацан”, веселий, життєрадісний. Одним із перших поїхав воювати в АТО, де пережив складну ситуацію — служив на одній із тих застав, які витіснили на територію Росії. У соцмережах пишуть, що він був двічі в АТО і один раз у полоні. Також люди, які знали Валерія, у соцмережах висловлюють думки, що не вірять в його самогубство. Мовляв, швидше за все хлопцю “допомогли”, знаючи його принциповість і порядність... “Це не самогубство! Він, переживши АТО під гарячими обстрілами, повернувся з нормальною психікою! Легше це виставити суїцидом, ніж розібратися! Не було в нього ні грама поштовху до цього вчинку! Будемо намагатися, щоб розібрались в цьому випадку уповноважені органи”, — пише Наталія Мотора.

Фото з соцмереж

Схожі новини