Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Надії Савченко заборонять доступ до державних таємниць

Бо працює проти своєї держави — на  догоду іншій.

Логічне продовження політичної кар’єри отримала народний депутат Надія Савченко, яка з колишньої “легенди” перетворилася в одіозну особу. Після того, як її позбавили мандата члена ПАРЄ, колеги-парламентарії висловилися за те, щоб викреслити Савченко з членів Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони. Позаяк її дії межують із загрозою Україні, антидержавною діяльністю.

Ба більше. Згаданий комітет вирішив звернутися до Генеральної прокуратури, аби там оцінили, чи є в діях Савченко ознаки державної зради. Звучать заклики позбавити її депутатської недоторканності, притягнути до кримінальної відповідальності.

Ось уже півроку Савченко шокує своїми заявами, які збігаються з риторикою колишніх її катів. Скидається на те, що говорить за кремлівськими “темниками”. Називає терористів “цілком нормальними людьми”, пропонує українській владі вести переговори з ними (і сама зустрічалася з ватажками сепаратистів). Пропонувала скасувати санкції проти агресора, спекулює на темі військовополонених. А в останні дні заявила, що заради повернення Донбасу Україні варто було би забути про Крим, тобто подарувати його Росії.

То чи не може такий “діяч”, який в силу свого службового становища є носієм державних таємниць, цими таємницями ділитися з ворогом?

На репліку Савченко про те, що звинувачення є голослівними, що вона не завдає Україні жодної шкоди, влучно висловився колишній учасник АТО, представник “Народного фронту” Андрій Тетерук:

- Ви навчилися маніпулювати і демагогічно розмовляти на всі теми, які зараз чуєте. І напрочуд дивно, що всі ваші тези співпадають з риторикою терористів і Кремля. Ви про це задумувалися, чому ваші вислови співпадають з тезами держави-агресора, з якою ми боремося?.. Думка про те, що ми боремося з вами, є хибною. Ми боремося не з вами, а з вашою дурістю. Боремося з вашою безвідповідальністю!

За словами Тетерука, Савченко є єдиною з народних депутатів України, хто на міжнародній арені підіграє риториці Кремля.

Солідарною в оцінці вчинків Савченко є також представниця “Блоку Петра Порошенка” Ірина Фріз. За її словами, виключення колишньої “бранки Кремля” з Комітету нацбезпеки і оборони “стало відповіддю на публікацію нею списків заручників, зустрічі з ватажками терористичних ОРДЛО, заяву про те, що заради повернення Донбасу потрібно відмовитися від Криму. Всі ці дії та заяви є зрадницькими та ганебними. Територія України не є предметом обміну та торгів. Легалізація народним депутатом терористів та вбивць українських воїнів є плювком у тих, хто віддав своє життя заради територіальної цілісності держави та зупинки ворога”.

Від парламентських політиків лунають пропозиції, щоб разом із Савченко зі згаданого комітету вивести також представників “Опозиційного блоку” Льовочкіна і Богуслаєва. Готують проект відповідної постанови.

В “Опоблоці” спроби відсторонити своїх колег від роботи у комітеті вважають політичними репресіями. А Савченко зая­вила: навіть якщо її позбавлять повноважень члена Комітету з нацбезпеки і оборони, все одно приходитиме на його засідання.

Схожі новини