Передплата 2024 «Добра кухня»

Полковника ЗСУ Без'язикова заарештували на два місяці

  • 15.12.2016, 08:07
  • 2 436

Адвокати мають намір оскаржувати це рішення в Апеляційному суді.

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід підозрюваному у зв'язках з бойовиками, полковнику ЗСУ Івану Без'язикову у вигляді тримання під вартою на два місяці.

Про це повідомляє "112 Україна".

Чотири з половиною години суддя перебувала в дорадчій кімнаті. Суддя постановив задовольнити клопотання прокуратури і обрати для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2017 року.

Дружина Без'язикова розповіла про погрози, від колишнього полоненого

Дружина Без'язикова розповіла про смс-погрози, які їй надходили від колишнього полоненого Павла Гаркавенка.

Про це вона повідомила під час суду у справі її чоловіка полковника Івана Без'язикова, якого підозрюють у співпраці з "ДНР".

За її словами їй надійшла смс від колишнього полоненого Павла Гаркавенка, який був у полоні разом з її чоловіком.

"7.10.16 я отримала смс із таким текстом: "я вам писал зикхай (нацистське вітання - Ред).хули ти звониш, луизу будет плохо, ивану. и все равно скот должен стоят в стойле..предупрежден..близкие тоже ответ дадут, мы живем в гандурасе". Я дуже злякалась, спочатку подумала, що це помилились номером. Я хотіла йти в поліцію, але чоловік мене умовив не звертатися до поліції", - сказала вона.

Також дружина вважає, що смс-погрози надходили через те, що Без'язиков відмовився зустрітися з Гаркавенком.

"Він таким чином показав свою агресію. Ще я знала, що він потребує гроші, його мама неодноразово до мене зверталась", - розповіла Маргарита Без'язикова.

Джерело: Еспресо

Без'язиков розповів, чому в полоні носив російську форму і зброю

Затриманий за підозрою у зраді полковник Іван Без'язиков не став заперечувати, що в полоні "ДНР" носив військову форму російського зразка та зброю.

Про це повідомляє ТСН.

"Я ходив у військовій формі російського зразка, тому що в мене більше одягу не було. Тому що коли мене брали в полон, мій одяг розірвали на шматки взагалі", - каже Без'язиков.

За його словами, зброю йому дали для участі в інсценуванні, метою якого було схилити до переходу на бік окупантів іншого полоненого - майора Руслана Косинського.

"Це було інсценування, щоби провести експеримент, чи піде майор Косинський на співробітництво з "ДНР". На щастя, він не пішов, виявив твердість", - запевняє Без'язиков.

Адвокати Без'язикова вимагають відведення судді: оголошено перерву

У Шевченківському районному суді, де продовжують обирати запобіжний захід затриманому полковнику ЗСУ Івану Без'язикову, оголошено перерву.

Про це повідомляє "112 Україна".

Суддя пішла до нарадчої кімнати. Скільки вона там знаходитиметься - наразі не відомо.

Захист клопоче про те, щоб була відведена суддя Валентина Малиновська, яка вела засідання вчора.

Адвокати говорять про те, що ця суддя є необ'єктивною, адже вона не задовільнила клопотання щодо виклику до зали засідання свідків, які знають більше фактів про потрапляння Без'язикова до полону і щодо його звільнення.

Без'язиков: "Усе вже обговорювали з СБУ, і півроку до мене не було запитань"

Полковник ЗСУ Іван Без'язиков ще півроку тому обговорював з СБУ та іншими органами свій полон у бойовиків.

Про це заявив Іван Без'язиков в ефірі телеканалу "112", повідомляє Еспресо.TV.

"Ми вже обговорювали деякі моменти і з СБУ, і з іншими органами, за якими не було жодних запитань. З тими свідками, що фігурують, у нас вже була очна ставка. Ми це вже обговорювали. Півроку не було до мене жодних запитань. А зараз знову випливли. Ну, будемо заново. Позавчора я сам був шокований - це все було для мене несподіванкою", - каже Без'язиков.

За його словами, керівництво Збройних сил, де він проходить службу, має підозру до нього. Тож ЗСУ хоче розвіяти свою підозру або підтвердити - саме тому, на думку Без'язикова, і триває судове засідання.

Він також додав, що після полону має хронічні захворювання, які періодично потребують медичного втручання.

Нагадаємо, 12 грудня Івана Без'язикова затримали за підозрою у співпраці з "ДНР".

За даними СБУ, військовий розвідник, полковник ЗСУ, звільнений з полону бойовиків влітку 2016 року, Іван Без'язиков мав посвідчення, підписане ватажком "ДНР" Олександром Захарченком.

13 грудня Шевченківський райсуд Києва звільнив Івана Без'язикова з-під варти.

Із зали суду Без'язикова госпіталізували, засідання суду перенесли.

Сьогодні стало відомо, що в Без'язикова проблем зі здоров'ям не виявили, і він уже прибув до суду, де йому обиратимуть запобіжний захід.

У Без'язикова проблем зі здоров'ям не виявили, він уже в суді

Полковник ЗСУ Іван Без'язиков, якого підозрюють у співпраці з "ДНР", вже прибув до Шевченківського райсуду Києва.

Про це заявила речниця СБУ Олена Гітлянська в ефірі телеканалу "112", повідомляє Еспресо.TV.

"Наскільки мені відомо, вчора він пройшов обстеження, в нього не виявили жодних проблем зі здоров'ям. Він переночував у готелі, після лікарні він ще давав інтерв'ю деяким телеканалам. Зараз він вже знаходиться в Шевченківському суді, куди він прибув самостійно. О 9:00 розпочнеться чергове засідання", - каже Гітлянська.

Суд продовжить обирати запобіжний захід Без'язикову. За словами Гітлянської, в СБУ сподіваються, що це буде тримання під вартою.

Схожі новини