Передплата 2024 «Добрий господар»

Уряд встановив надбавку для бійців Сил спеціальних операцій ЗСУ

  • 05.12.2016, 12:16
  • 1 624

Надбавка нараховуватиметься в розмірі до 100% прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Кабінет міністрів України встановив надбавку військовослужбовцям Сил спеціальних операцій (ССО) Збройних сил (ЗСУ) в розмірі до одного прожиткового мінімуму (з 1 грудня - 1,6 тис. грн). Про це йдеться в урядовій постанові №883 від 30 листопада, передає УТ.

Згідно з постановою, Кабмін встановив надбавку військовим (крім службовців строкової військової служби) органів управління та військових частин ССО в розмірі до 100% розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

При цьому в доданому до постанови повідомленні наголошується, що прийняття даного рішення обумовлене підвищеним ризиком для життя і особливостями при виконанні бойових завдань, які їм невластиві іншим підрозділам, що входять в структуру ЗСУ.

Крім того, це підвищить соціальний захист і мотивацію до проходження військової служби. Реалізація постанови не потребує додаткових витрат з державного бюджету України, адже витрати на виплату надбавки будуть здійснюватися в межах асигнувань, передбачених для утримання Збройних сил України.

Схожі новини