Передплата 2024 «Добрий господар»

ОБСЄ: "Люди під НБУ мітингують за $10

  • 16.11.2016, 09:16
  • 3 395

Учасники мітингу під Національним банком України розповіли спостерігачам ОБСЄ, що за участь у демонстрації їм заплатять суму, що дорівнює в еквіваленті 10 доларам США.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 14 листопада.

У Києві члени Місії спостерігали за масовим зібранням поряд з будівлею Національного банку України, яке було організоване політичною партією "За життя". За їх даними на мітингу були присутні близько 1 200 осіб, 70% з яких - літні жінки.

Протестувальники тимчасово заблокували вулицю перед будівлею банку. Члени Місії бачили, що край натовпу стояли приблизно 20—30 молодих чоловіків у цивільному одязі, які зупиняли людей, що намагалися залишити демонстрацію, і запитували їх, куди ті прямують. Ці молодики також зупинили спостерігачів, заявивши, що вони є членами "групи швидкого реагування" політичної партії "За життя".

Два демонстранти порізно розповіли спостерігачам, що за участь у демонстрації їм заплатять суму, що дорівнює в еквіваленті 10 доларам США.

Як повідомлялося, у Києві вранці 15 листопада відбувалися одразу кілька мітингів під урядовими будівлями. Зокрема, з боку Верховної Ради на дорозі на вулиці Грушевського зібралося кілька сотень людей із прапорами "Досить! Час діяти", а навпроти НБУ на вулиці Інститутській стояли люди з прапорами "За життя" партії Євгена Мураєва та ініціативи "5.10" Геннадія Балашова.

Журналісти й користувачі соцмереж повідомляли про те, що кілька розрізнених мітингів біля Верховної Ради та Національного банку виглядають дуже організованими. Їм передували повідомлення про пошук людей для мітингів за гроші.

Поліція нарахувала у Києві 6 тисяч мітингарів. Виявили травмати

В різноманітних акціях у центрі Києва 15 листопада беруть участь близько 6 тисяч громадян.

Про це інформує прес-центр столичної поліції.

"Станом 12.30 у масових заходах беруть участь близько 6 тисяч громадян", — повідомляє поліція.

За даними правоохоронців, усі акції проходять спокійно.

Водночас у кількох осіб під час поверхневого огляду поліцейські виявили зареєстровану травматичну зброю.

"З усіма проведена профілактична бесіда щодо недоцільності перебування у місцях масових заходів людей зі зброєю", — сказано в повідомленні від 13.00.

Організатори мітингу вирішили поки не чинити опір тарифам

Як повідомив колишній член "Партії регіонів" і "Опоблоку" Євген Мураєв, мітинг не відбудеться 19 листопада, як анонсувалося раніше.

Відповідаючи на запитання ведучого в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, Мураєв пояснив, що акцію перенесуть на кілька тижнів через інформацію про провокації, які могли відбутися і нібито призвести до введення воєнного стану.

Як відомо, у жовтні нардеп "Народного фронту" Антон Геращенко запостив у своєму Facebook посилання на матеріали з сайту "Кіберхунти" з нібито документами з пошти помічника президента РФ Владислава Суркова. Геращенко вже тоді назвав "документи" достовірними.

Один з документів стосується дестабілізації на Закарпатті. Другий документ про нібитоплан "шатун", направлений на дестабілізацію політичної ситуації в країні протягом листопада 2016 року до березня 2017 року.

В СБУ не повідомляють, чи підтверджено ідентичність "Плану Шатун", який був серед так званих "листів Суркова", які були оприлюднені хакерами, однак повторюють, що деякі документи по Закарпаттю збігаються з раніше вилученими документами.

У Києві мітингувальники перекрили частину урядового кварталу

Під Радою, Нацбанком та Адміністрацією президента відбуваються одночасно декілька мітингів.

У Києві в урядовому кварталі відбувається низка мітингів, які заблокували автомобільний рух на прилеглих вулицях. Про це повідомив кореспондент Тижня з місця події.

Зокрема, під Національним банком проводять акції політичні партії "5.10" Геннадія Балашова та "За життя" Євгенія Мураєва та Вадима Рабіновича. На мітингу приблизно 1 тисяча людей, вони тримають прапори з партійною символікою та банери з написами "Гонтареву геть" і "Євро по 11".

Підходи до НБУ перекриті огорожею, біля них стоять рамки металошукачів, охочих зайти всередину вибірково перевіряють поліцейські. На під’їздах до Нацбанку стоять кілька автозаків та близько десять поліцейських автомобілів. Рух заблокований до вулиці Шовковичної.

У той же час під Верховною Радою відбуваються щонайменше три мітинги. Автомайдан перекрив автомобілями під'їзди до будівлі парламенту, активісти вимагають відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Поряд на площі Конституції мітингують ошукані вкладники з символікою банку "Михайлівський".

Під Адміністрацію президента прийшов мітинг партії "Справедливість" екс-голови Служби безпеки Валентина Наливайченка, яка вимагає розслідування майданівський справ. Акція налічує приблизно 50 людей.

На вулиці Грушевського частково заблокований рух — від Верховної Ради до Кабінету міністрів.

Мітинги посилено охороняють правоохоронці, біля Ради посилене очеплення, присутні бійці Національної гвардії та поліція. На прилеглих вулицях також чергують наряди. Біля мітингів ходять кінологи з собаками.

Зараз акції проходять мирно і без конфліктів.

Журналіст: "Біля Грушевського вже зібралися "тітушки"

У мітингах на вулиці Грушевського під Верховною Радою беруть участь "тітушки".

Світлини цих осіб розмістив на своїй сторінці у Facebook Дмитро Гнап.

"Як і не було цих трьох років. Тітушки знову біля Маріїнського", - наголосив журналіст.

Вже 3 тисячі людей мітингують під Нацбанком

Наразі біля будівлі Національного банку України зібралося близько 3 тисяч мітингувальників

Кількість учасників акції протесту продовжує стрімко збільшуватися, повідомляє "РБК-Україна".

Зараз центральний вхід до Нацбанку повністю оточений, на вулиці Грушевського встановлені пропускні рамки.

Тим часом на місці подій чергують представники Нацгвардії, а також машина швидкої допомоги.

Схожі новини