Передплата 2024 ВЗ

Поліція взялася за Бойка та Ляшка

  • 15.11.2016, 10:39
  • 7 071

Правоохоронці відкрили провадження за фактом бійки співголови "Опозиційного блоку" Юрія Бойка та лідера Радикальної партії Олега Ляшка.

Про це інформує прес-служба Нацполіції.

"Один з народних депутатів, реагуючи на політичну позицію лідера іншої фракції, завдав йому кілька ударів рукою в обличчя. За фактом цього інциденту до Національної поліції України надійшла колективна заява народних депутатів", - ідеться у повідомленні.

У зв'язку з цим відкрили провадження за статтею "Погроза або насильство відносного державного або громадського діяча".

На погоджувальній раді 14 листопада головний "радикал" Олег Ляшко закидав звинувачення екс-"регіоналам". Після цього керівник фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко почав бійку.

Портников пояснив, чому Бойко накинувся на Ляшка: "Поганий розрахунок Кремля"

Бойко накинувся на Ляшка, тому що цього вимагає російський сценарій дестабілізації ситуації в Україні.

Таку думку у своїй колонці на сайті Newsru.ua висловив політолог і журналіст Віталій Портников.

Журналіст звертає увагу на те, що у виступі Ляшко не було нічого, що могло б особисто образити колишнього віце-прем'єра. Навіть навпаки — Ляшко намагався дотримуватися балансу, фактично зрівнявши тих українських політиків, хто їздить до Москви і Брюсселя — Бойко подібне зрівняння мало б сподобатись.

"Єдине, що дійсно могло вивести лідера фракції "Оппоблока" з себе — так це апеляція до СБУ. Але навряд чи такий досвідчений політик дійсно вважає, що СБУ займеться його поїздками куди-небудь через виступ Ляшка на погоджувальній раді. Якби не бійка, про це виступі взагалі ніхто б не дізнався", — пише Портников.

"Щоб всі знали, що в українському парламенті під наглядом спікера-"бандерівця" б'ють опозиційних депутатів. Тих, хто захищає український народ від "беззаконної влади". Проти такого, з дозволу сказати, парламенту, всі засоби добрі. Бойко тільки не розрахував, що Ляшко — майстер розмовного жанру. Що він не буде кидатися на кривдника з кулаками. Що хуліганом в цій історії виявиться сам лідер фракції "Опозиційного блоку". Спокійний і зосереджений, Юрій Бойко покинув засідання погоджувальної ради. На цей раз він програв", — вважає Портников.

"Це була не бійка. Це був поганий розрахунок. Але в найближчі дні подібні провокації будуть множитися — і аж ніяк не тільки з боку представників "Опозиційного блоку", але і з боку інших політичних сил, зацікавлених у дестабілізації ситуації в країні. Якщо прийнято рішення зварити суп, каструлю ставлять на вогонь", — резюмував Портников.

Бойко прокоментував бійку з Ляшком, вибачився перед усіма, крім "радикала"

Співголова фракції “Опозиційний блок” Юрій Бойко заявляє, що вже не буде терпіти образи на свою адресу і «вживатиме заходів».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу, відповідаючи на запитання щодо його бійки з лідером фракції Радикальної партії Олегом Ляшком.

«Щоразу, коли буде якась образа на мою адресу, я вже не буду терпіти і буду вживати відповідних заходів», - запевнив Бойко і додав, що йому байдуже, «що там сказав спікер, тому що спікер сьогодні виконує роль спікера тільки частини парламенту».

За словами депутата, спікер «не бачить опозицію, йде тиск на опозицію».

Крім того, Бойко заявив, що в парламенті не проходять законопроекти, подані фракцією «Опозиційного блоку».

ЧНа питання, чи можна в парламенті вирішувати спірні питання кулаками, Бойко зазначив, що шкодує, що так сталося. Він також вибачився за цей інцидент перед пресою та усіма, окрім Ляшка.

Шкіряк про Бойка: "Ми досі бачимо нахабство цих недобитків межигірського хряка"

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк прокоментував бійку між Юрієм Бойком і Олегом Ляшком під час Погоджувальної ради.

Відповідний коментар Шкіряк дав в ефірі Еспресо.TV.

"На превеликий жаль, ми у зв'язку з тією абсолютно деструктивною діяльністю попередніх генеральних прокурорів бачимо сьогодні зверхність і нахабство цих недобитків межигірського хряка, які дозволяють собі вже відверто, цинічно виходити на арену отакої неповаги і до інститутів державності і, власне, до українського народу", - наголосив він.

Шкіряк висловив сподівання, що Бойко "отримає по заслугах".

"Тому я все ж таки маю надію, що люди це розуміють, і оце от януковичеське бидло - я маю на увазі Юрія Бойка - все ж таки раніше-пізніше отримає по заслугах. Бо ця сволота, яка розікрала державу і наслідки правління котрої ми сьогодні всі відчуваємо, бо це їхня провина за все, що сьогодні відбувається в Україні, дозволяють собі ось такі речі", - зазначив він.

За його словами, правоохоронні органи мають відповідним чином відреагувати на дії Бойка.

Парубій відреагував на дії Бойка: "Час, коли ви калічили нардепів, вже позаду"

Голова Верховної Ради Андрій Парубій попередив лідера фракції "Опозиційний блок" Юрія Бойка про наслідки бійок у Раді.

Про це очільник українського парламенту заявив під час Погоджувальної Ради після того, як Бойко кілька разів вдарив голову Радикальної партії Олега Ляшка, повідомляє Еспресо.TV.

"Я хочу попередити зараз Бойка Юрія. Ви вже проходили той час, коли ви ламали депутатам голови і калічили їх. Той час вже позаду. Я попереджаю Вас", - наголосив Парубій.

Він зазначив, що під час Погоджувальної Ради кожен має право виступу і має право на репліку.

"Ще раз ви собі дозволите подібну поведінку по відношенню до народних депутатів - я поставлю це питання на регламент комітету і буду пропонувати вилучити із засідання Верховної Ради той час, який передбачений. Той час лишився позаду, пане Юрій", - підсумував Парубій.

Бойко вдарив Ляшка на засіданні погоджувальної ради

Лідер фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко вдарив лідера Радикальної партії Олега Ляшка на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради.

Це сталося після того, як Ляшко звинуватив Бойка в тому, що він їздить до Москви для отримання вказівок від Кремля.

"У мене питання до СБУ, чому вони їздять по москвах і досі не в тюрмі", - заявив Ляшко. Після цих слів Бойко, який сидів поруч із ним, піднявся з місця і вдарив його по обличчю кулаком.

Втім, їх доволі швидко розтягнули.

Ляшко продовжив свою промову, але потім знову отримав від Бойка по обличчю після слів про "недобитків Януковича".

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій після цього заявив, що часи, коли "регіонали" могли бити народних депутатів, минули і пригрозив Бойкові, що заборонить йому відвідувати засідання парламенту.

Бойко покинув засідання погоджувальної ради.

Джерело: Лівий берег

Схожі новини