Передплата 2024 ВЗ

Поліція затримала керівника ЦК «Азов-Київ»

  • 09.09.2016, 13:50
  • 2 547

Під час сутичок під «Київміськбудом» поліція затримала керівника київського осередку цивільного корпусу «Азов» Сергія Філімонова, більш відомого як «Філя».

Про це в коментарі Громадському повідомив представник ЦК «Азов» Назар Кравченко.

За його словами, «Філю» затримали внаслідок штовханини з правоохоронцем, який був одягнений у цивільний одяг. Йому інкримінують статтю «хуліганство».

«Сергій зараз знаходиться у Печерському відділку поліції, хвилин 20 тому звідти вийшов народний депутат Андрій Білецький. Представники ЦК «Азов» також тут», — сказав Кравченко.

Він зазначив, що на завтра призначений судовий розгляд щодо «Філі».

«Київміськбуд» вирішив зупинити усе своє будівництво

Також компанія просить правоохоронців негайно втрутитися в ситуацію й покарати винних.

Холдингова компанія «Київміськбуд» заявляє про припинення будівництва в Києві та оголошуємо страйк. Про це сказано вповідомленні компанії.

«Ми зупиняємо усе своє будівництво та оголошуємо страйк доти, доки агресивні провокації та напади на законослухняних підприємців не припиняться», - сказано в ньому.

Також компанія просить міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, керівників поліції та депутатів Верховної Ради негайно втрутитися в ситуацію й покарати винних.

Компанія заявляє про жертви серед будівельників під час штурму офісу компанії на вул. Суворова вранці у п'ятницю.

«Зупиняємо усі свої роботи до того моменту, поки нашим працівникам більше не треба буде боятися виходити на будівельний майданчик», — йдеться у повідомленні.

Джерело: Тиждень.ua

«Азовці» заблокували офіс «Київміськбуду»

На місце прибули представники поліції та спецпідрозділу МВС.

Представники цивільного корпусу «Азов» заблокували вхід до будівлі офісу «Київміськбуду». Про це у Facebook написав представник цивільного корпусу Сергій Філімонов.​

За словами журналістки Анни Недогибченко, "азовці" не пускають на роботу співробітників і підривають димові шашки, а біля центрального входу відбулись сутички.

Повідомляється, що в результаті бійки у однієї людини розбитий ніс.

"Азовці" принесли під будівлю частини заборів та рваного одягу, що пошкодили під час учоршніх сутичок на будмайданчику у районі Святошино.

На місце прибули представники поліції та спецпідрозділу МВС. Наразі вхід оточено правоохоронцями.​

Нагадаємо, напередодні у Києві на Святошині поновилися сутички біля забудови, активісти Цивільного корпусу "Азов" пішли на штурм будмайданчика, запалили шини.

6 вересня у Києві у Святошинському провулку, 2 сталися заворушення на будмайданчику Київміськбуду. Учасники конфлікту кидали петарди, димові шашки і світлошумові гранати, також тут сталася пожежа. Місцеві жителі повідомили, що територію захопили невідомі люди.

Прес-секретар київської поліції Оксана Блищик заявила, що конфлікт виник між групою людей (100-150 осіб) у камуфляжі та представниками забудовника. Київміськбуд стверджує, що дії протестувальників з блокування будмайданчика є незаконними, а провокатори навмисно перешкоджають будівництву.

В результаті поліція затримала близько 30 учасників заворушень.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини