Передплата 2024 ВЗ

Вам треба перевірити лічильники води? Ми йдемо до вас!

Нарешті львів’яни отримали спрощену процедуру перевірки лічильників на воду.

ЛМКП “Львівводоканал” придбав чотири “мобільні” перевіряльні установки, завдяки яким визначити справність лічильників можна у помешканні (на фото). Перевіряльна установка — українського виробництва, коштує 50 тисяч гривень. Досі перевірка лічильників була складнішою, доводилося самотужки знімати прилади обліку води і нести на перевірку у “Львівводоканал”, чекати кілька днів на результат.

Як наголосив директор ЛМКП «Львівводоканал» Валентин Вольський, цього року для споживачів багатоквартирних будинків затверджено тарифи на холодну воду, де, зокрема, враховано вартість перевірки лічильників. Так, куб води коштує 10 гривень 49 копійок.

Але така “халява” не для усіх. Мешканці особняків, підприємці та фірми змушені будуть додатково платити за перевірку лічильників, оскільки для них не включено у тариф витрати на перевірку.

Це не всі нововведення у перевірці лічильників. З наступного року містяни отримуватимуть листи від “Львівводоканалу”, де буде вказано дату і час приходу спеціаліста до помешкання для перевірки приладів обліку води.

“Є будинки з дуже старими інженерними мережами, — наголосив пан Вольський. — Якщо міняти чи знімати там лічильники, може статися аварійна ситуація. Необхідно буде перекривати воду. Щоб цього уникнути і надати якісну послугу з перевірки лічильника, ми закупили обладнання і виконуємо роботи у квартирах».

Чи не замало чотирьох перевіряльних установок на весь Львів? Прес-секретар ЛМКП “Львівводоканал” Уляна Горбата пояснила “ВЗ”, що наразі цього цілком достатньо, якщо бракуватиме — куп­лять додаткові.

Що робити, якщо у помешканні поламався лічильник води? Треба повідомити про це “Львівводоканал”. Ремонт — за кошт “Львівводоканалу”. Якщо прилад ремонту не підлягає, водопостачальне підприємство поставить новий лічильник безкоштовно.

Фото прес-служби ЛМР

Схожі новини