Передплата 2024 «Добрий господар»

Керрі: "П'ять країн працюють над наданням летальної зброї Україні"

  • 07.07.2016, 19:47
  • 2 641

Про це сказав державний секретар США Джон Керрі на зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм.

Про це повідомляє прес-служба парламенту, передає Еспресо.TV.

"У напрямі такої допомоги Україні (летальною зброєю - ред.) працюють п'ять країн", - сказав Керрі.

У цьому контексті Парубій відмітив, що підтримка в питанні безпеки, зокрема, допомога в наданні летального озброєння, так само важлива для України, як і економічна підтримка.

"Ми оцінимо потреби з точки зору посилення обороноздатності України щодо постачань техніки, - заявив держсекретар США.

Керрі: "Санкції продовжаться у разі відмови РФ врегулювати ситуацію на Донбасі і навколо Криму".

Про це держсекретар США Джон Керрі розповів під час брифінгу з президентом України Петро Порошенком.

"Якщо Росія обере шлях деескалації та повного виконання Мінська, міжнародна спільнота, усі з нас вітатимуть це. І ми зобов'язуємося тісно співпрацювати з президентом Петром Порошенком, щоб переконатися, що його уряд та Україна докладають своїх зусиль для дотримання виконання Мінських обов'язків", - заявив Керрі.

"Якщо Росія не рухатиметься в напрямку прийняття цієї можливості для деескалації, тоді санкції залишатимуться у силі", - наголосив Джон Керрі.

Водночас він зауважив, що це стосується і Криму.

"З самого початку конфлікту, з самого початку, коли Росія увійшла в Крим, США заявляли, що ми не визнавали і не визнаємо російську спробу анексії", - сказав держсекретар.

За його словами, "наші санкції, які запроваджені через питання Криму, зберігатимуться чинними, поки в остаточному підсумку ця проблема не буде розв'язана".

Порошенко вдячний США за підтримку суверенітету України

Президент України Петро Порошенко висловив вдячність уряду Сполучених Штатів Америки за принципову позицію у питанні суверенітету України включно з Кримом.

Про це глава Української держави заявив у четвер після зустрічі з Держсекретарем США Джоном Керрі, який перебуває з візитом в Україні, повідомляє Укрінформ.

"Хочу відзначити принципову позицію США у питанні суверенітету територіальної цілісності України включно з Кримом. Це позиція держави, яка дійсно відчуває відповідальність за гарантування принципів та норм міжнародного права", - наголосив Порошенко.

За його словами, порушення базових, засадничих принципів післявоєнного світоустрою сьогодні "не може і не буде толеруватися".

Президент висловив вдячність Держсекретарю США за постійну увагу, яку Сполучені Штати надають Україні, за підтримку, яку Україна відчуває з боку уряду США.

Порошенко розраховує на вступ до НАТО в результаті саміту

Президент Петро Порошенко очікує на позитивне рішення НАТО щодо майбутнього вступу України до нього.

"Ми очікуємо підтримку Альянсу, ми очікуємо, що ті позиції, які були задекларовані під час Бухарестського саміту, ключова з яких - про те, що двері НАТО відкриті для будь-якої європейської країни, будуть підтверджені", - наголосив Порошенко.

Він також подякував держсекретарю Керрі за співпрацю у сфері реформ, спільну протидію Росії, а також за допомогу щодо ситуації з окупованими територіями і Кримом.

Керрі: «НАТО зберігає політику відкритих дверей для України в разі її готовності приєднатися»

США та партнери по НАТО зберігають політику відкритих дверей щодо членства в Альянсі в разі готовності України приєднатися.

Про це держсекретар США Джон Керрі заявив під час прес-конференції з президентом України.

У свою чергу Петро Порошенко очікує, що на саміті НАТО у Варшаві буде підтверджено політику відкритих дверей щодо України.

«Ми очікуємо підтримку Альянсу, ми очікуємо, що ті позиції (будуть підтверджені — УНІАН), які були задекларовані під час Бухарестського саміту, ключовий з яких є те, що двері НАТО відкриті для будь-якої європейської країни», - заявив Порошенко.

Керрі: "США додатково нададуть Україні 23 мільйона доларів на гуманітарну допомогу"

Про це держсекретар США Джон Керрі розповів під час брифінгу з президентом України Петро Порошенком.

"США нададуть Україні додатково 23 мільйона доларів гуманітарної допомоги, щоб допомогти тисячам людей, яких вразив конфлікт на східній Україні", - сказав Джон Керрі, передає Еспресо.TV.

Порошенко: «Україна наполягає на створенні міжнародного механізму з деокупації Криму»

Україна продовжує наполягати на створенні міжнародного механізму з деокупації Криму.

«Ми продовжуємо наполягати на створенні міжнародного механізму з деокупації півострова», - заявив він.

Президент розповів про очікування від саміту НАТО у Варшаві

Президент України Петро Порошенко очікує, що за результатами зустрічей на саміті НАТО у Варшаві будуть скоординовані заходи подальшого забезпечення примусу Росії до повної імплементації Мінських домовленостей та початку деокупації Криму.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час спільної прес-конференції у Києві з державним секретарем США Джоном Керрі.

"Це є також підтвердження особливого партнерства. В Україні очікують, що за результатами зустрічі у форматі саміту НАТО та у форматі Комісії Україна-НАТО і у форматі "Великої п’ятірки" та України ми скоординуємо заходи подальшого забезпечення примусу Росії до повної імплементації Мінських домовленостей та початку деокупації Криму", - заявив Порошенко.

Порошенко назвав США ключовим союзником України

Президент України Петро Порошенко заявляє, що США є головним партнером країни у протидії безпековим викликам.

"У контексті протидій викликам безпеки ми відзначили, що США є і залишаються ключовим союзником України на міжнародній арені", — сказав він на спільному з держсекретарем США Джоном Керрі брифінгу, передає УП.

Він також повідомив, має намір провести у Варшаві зустріч з лідерами Італії, Великобританії, Франції, Німеччини та США на саміті НАТО для координації забезпечення виконання Росією Мінських домовленостей.

"В Україні очікують, що за результатами зустрічі в форматі саміту НАТО, і в форматі комісії Україна — НАТО, і в форматі Великої п'ятірки плюс Україна ми скоординуємо заходи подальшого забезпечення примусу Росії до повної імплементації Мінських домовленостей і початку деокупації Криму", — заявив Порошенко.

Керрі порівняв ситуацію в Україні з Днем Незалежності США

Україна поділяє велику кількість цінностей, про які згадую США під час святкування Дня Незалежності

Про це заявив Державний секретар США Джон Керрі, повідомляє Еспресо.TV.

За його словами, нещодавно, 4 липня, США святкували День Незалежності, під час якого американці згадують про цінності, які також поділяють українці.

"Є величезний зв'язок між ідеями, які ми відзначаємо 4 липня і цілями, які Україна ставить перед собою сьогодні. Принципи Декларації незалежності актуальні і сьогодні. Всі чоловіки та жінки народжені рівними і мають право на життя, свободу і пошук кращої долі. Це так само дуже яскраво демонструєтся і в Україні", - наголосив Керрі.

Керрі прилетів в Україну.

Фото: 24 канал
Фото: 24 канал

У Борисполі його зустрів посол США Джеффрі Пайєтт.

Зустріч голови американської дипломатії з президентом Петро Порошенком запланована о 12:50 на Банковій.

Також Керрі зустрінеться зі спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм, міністром закордонних справ Павлом Клімкіним та прем'єром Володимиром Гройсманом.

Фото: 112.ua
Фото: 112.ua

Джерело: Gazeta.ua.

Схожі новини