Передплата 2024 «Добрий господар»

Деканоідзе: "Завдяки чесності патрульних українці почали вірити у правоохоронців"

  • 04.07.2016, 11:02
  • 2 156

Нова патрульна поліція принципово відрізняється від представників правоохоронних органів старого зразка.

Про це під час святкування річниці запуску патрульної поліції заявила керівник Нацполіції України Хатія Деканоідзе, повідомляє Еспресо.TV.

"Найголовніше досягнення, яке я зараз бачу як людина, яка теж живе в цій країні, - те, що ви інші", - наголосила вона.

Деканоідзе зазначила, що завдяки чесності нових патрульних пересічні українці почали вірити у правоохоронців.

"Служити і захищати - це не слова, які ми декларуємо. Це слова, які ми побачили у ваших очах ще на співбесідах", - додала керівник Нацполіції.

Сьогодні - перша річниця створення нової поліції в Україні

Президент України Петро Порошенко та прем’єр-міністр Володимир Гройсман відзначили важливість створення нової поліції як прикладу реформ.

Про це глава держави та голова уряду написали на своїх сторінках у Twitter, передає УНІАН.

"Один рік. 13 000 нових поліцейських. 32 міста. Безпрецедентна довіра громадян! Вітаємо вас, українські копи!", - йдеться у повідомленні.

"Сьогодні відзначаємо рік новій поліції. Її створення - це справжній приклад успішних і ефективних реформ в Україні", - наголосив Гройсман.

Зауважимо, рік тому 4 липня склала присягу нова патрульна поліція. Першим містом, де у якому вона запрацювала, став Київ.

Другим українським містом після Києва де запрацювала нова патрульна поліція став Львів, третім - Одеса. На сьогодні патрульна поліція діє у 32-х містах та 3-х областях України.

Патрульна поліція була створена в ході реформи правоохоронних органів України, зокрема реформи ДАІ, і стала її першим і поки що єдиним успішним наслідком.

Схожі новини