Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Президент вручив Надії Савченко «Золоту Зірку» Героя України

  • 25.05.2016, 18:20
  • 9 782

Президент Петро Порошенко вручив українській льотчиці Надії Савченко найвищу державну нагороду України – орден «Золота Зірка» Героя України.

Народний депутат Надія Савченко нагороджена високим звання Героя України та орденом «Золота Зірка» за незламність волі, громадянську мужність, жертовне служіння Українському народові.

Президент, під час вручення нагороди, зазначив, що Надія є першою жінкою-воїном, яка удостоєна цього високого звання і цієї високої нагороди.

«Служу Українському народові», - з такими словами Надія Савченко прийняла нагороду з рук Глави держави.

Петро Порошенко подякував бойовим побратимам Надії та майже двом сотням журналістів, які зібралися в приміщенні Адміністрації Президента: «Дякую усім журналістам, які зібралися сьогодні тут для того, щоб донести правду про Україну, правду, які є українці, і для того, щоб переконати — ми, українці, обов’язково будемо в Європі».

Порошенко: "Як ми повернули Надію, так ми повернемо Донбас і Крим"

Фото: REUTERS
Фото: REUTERS

Президент назвав Надію Савченко символом гордості і нескореності в Україні.

Про це президент Петро Порошенко заявив після повернення Надії Савченко до України, передає Українська правда.

"Довгі 709 днів ми переживали, молилися, активно діяли, щоб відбувся сьогоднішній день, день, коли повернулася Надія Савченко і надія на нашу перемогу", — сказав Порошенко.

Президент висловив упевненість, що так, як повернули Савченко, "так ми повернемо Крим і Донбас".

"Як ми повернули Надію, так ми повернемо Донбас, так ми повернемо Крим під український суверенітет", - заявив Порошенко.

Глава держави також подякував усій проукраїнській коаліції в світі, яка сприяла звільненню політув'язненої Надії Савченко, зокрема канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, президенту Франції Франсуа Олланду, президенту США Бараку Обамі.

Порошенко зазначив, що в Росії ще залишаються українські політв'язні і пообіцяв, що держава докладе максимум зусиль для їх звільнення.

Президент вручив Надії Савченко орден

Українській льотчиці присвоєно звання "Герой України".

Сьогодні, 25 травня, нагородили орденом Золотої зірки звільнену українську льотчицю Надію Савченко. Нагороду українці вручив Президент Петро Порошенко під час спільного брифінгу для ЗМІ в Адміністрації Президента.

Указом глави держави Савченко відзначили за "незламність волі, громадянську мужність і жертовне служіння українському народові".

Савченко: «Україна має право бути незважаючи ні на чию гнилу душу і хвору голову»

Звільнена українська льотчиця зробила заяву українським засобам масової інформації

"Україна має право бути, бути, незважаючи ні на чию гнилу душу і хвору голову. І ми будемо. Тому що ми — українці, тому що ми — народ, тому що ми — нація", - наголосила вона.

Савченко: «Росіянам пора вставати з колін»

Українська льотчиця Надія Савченко, яка у середу, 25 травня, повернулась в Україну в обмін на двох російських ГРУшників, закликала росіян не боятись та вставати з колін.

Про це Савченко заявила в Адміністрації Президента у своїй першій промові після повернення в Україну.

«Я вам хочу сказати, в першу чергу, мабуть передати привіт росіянам і сказати, що нічого боятися, з колін треба вставати. Я розумію, що це не та країна, в якій з колін встати легко, але якщо вони хочуть так само жити в злагоді як і ми, то їм треба вставати з колін, а нам треба не дати їм прийти сюди, не дати їм прийти далі, аніж вони собі думають, що вони можуть», — наголосила вона.

Савченко: «Мир можливий тільки через війну»

Мир у країні можливий лише через війну.

Про це Надія Савченко заявила під час зустрічі в Адміністрації президента, передає Еспресо.TV.

"Я не хочу, щоб люди хотіли війни, я хочу, щоб люди хотіли миру, але, на жаль, мир можливий тільки через війну. Буває такий рубіж, після якого іншого шляху немає. Дуже добре, що є Мінські домовленості, дуже добре, що вони будуть виконуватися, і ми зробимо все, щоб їх дотримувалися", - сказала Савченко.

Мама і сестра Савченко збираються в аеропорт зустрічати Надію

Віра Савченко разом з мамою збираються до аеропорту "Бориспіль", щоб зустріти звільнену з Росії Надію Савченко.

Про це Віра Савченко заявила в ефірі Еспресо.TV.

За її словами, вони прибудуть у "Бориспіль" раніше 14:00.

Путінський літак з ГРУшниками вилетів з Києва до Москви

Літак спеціального льотного загону президента Росії, з ГРУшниками Олександром Александровим і Євгеном Єрофєєвим на борту вилетів з Києва до Москви

Про це повідомляє джерело в авіаційних колах Києва, передає FlashCrimea.

"Літак вилетів о 12:20 за місцевим часом, на борту - Александров і Єрофєєв", - сказало джерело.

Мама Савченко: "Літак дійсно прилетів за Надею"

За українською льотчицею Надією Савченко прилетів літак і вона скоро повернеться додому.

Про це повідомила мати народного депутата України Надії Савченко Марія Савченко, передає "Сегодня.ua".

"Цей літак дійсно прилетів за Надею. Від українського МЗС я знаю, що вона буде звільнена до кінця травня", - сказала вона.

Віра Савченко прокоментувала інформацію про звільнення сестри вже сьогодні

Сестра Надії Савченко Віра дала свою оцінку інформації, яку з посиланням на джерела поширюють ЗМІ про обмін льотчиці на російських ГРУшників, який нібито має відбутись вже сьогодні.

"Такі речі мають відбуватись бажано не дуже гучно, якщо вони відбуваються, якщо хочуть, щоб вони відбулися", — сказала Віра Савченко в коментарі одному з українських телеканалів.

Вона відповіла на коментар про те, що інформацію поширюють не офіційні особи, а лише ЗМІ з посиланням на власні джерела.

«Я так само, як всі моніторю інформацію. Я бачу заяви адвокатів ГРУшників, Оксани Соколовської зокрема... Вони вирішили якось іти оприлюдненням. Якщо буде офіційне підтвердження, то воно може бути тільки тоді, коли виконане завдання, а коли йдуть "війська" і заявляють, що вони будуть виконувати задачу, то вони її не виконають», — припустила Савченко.

Flightradar показав, як літак Порошенка прилетів до Ростова

На сайті Flightradar з’явилось підтвердження про те, що український урядовий літак вилетів з Києва близько 8 ранку і зараз вже приземлився у російському Ростові.

На сайті показано рух українського літака. Також вказано його бортовий номер, за яким стає зрозуміло, що Antonov An-74TK-300D, з бортовим номером UR-AWB, є урядовим літаком.

Адвокат Савченко їде до Ростова і обіцяє важливі новини

Адвокат української льотчиці та народного депутата Надії Савченко Ілля Новіков прибув до Ростова-на-Дону.

Про це він розповів особисто, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що наразі їде до ростовського аеропорту, втім не може надати жодних офіційних коментарів.

"Я зараз сам перебуваю в Ростові-на-Дону. І протягом двох годин у мене з'являться важливі новини про Надію Савченко", - наголосив Новіков.

Савченко чекає на обмін в аеропорту Ростова

Обмін Надії Савченко на Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова має відбутися в аеропорту Ростова-на-Дону.

Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на інформовані джерела.

За його даними, Савченко вже чекає на літак президента України Петра Порошенка в аеропорту Ростова-на-Дону.

Інше джерело розповіло інформагентству, що передача Савченко українській стороні буде здійснено на підставі договору між двома державами про видачу осіб для подальшого відбування покарання.

"У Ростові-на-Дону вже знаходяться представники російських правоохоронних органів, які супроводжують Савченко. За двосторонньою домовленістю, українська влада там же передасть двох росіян, затриманих в Україні", - зазначив співрозмовник агентства.

Савченко може прибути до Києва в середу в другій половині дня, повідомило пізніше "Інтерфаксу" джерело, обізнане з ходом переговорів щодо її обміну.

Адвокат українки Микола Полозов заявив, що йому наразі нічого не відомо про обмін.

"Мені нічого про це невідомо. Моєму колезі Марку Фейгину теж. Думаю, вам краще звернутися до офіційних представника держави", - сказав у середу Полозов.

До Ростова прибув літак Порошенка, щоб забрати Савченко

До Ростова-на-Дону прибув літак президента України Петра Порошенка, щоб забрати на батьківщину незаконно засуджену в Росії українську льотчицю Надію Савченко.

Про це власному кореспонденту УНІАН у РФ повідомило поінформоване джерело.

«Літак прилетів до Ростова сьогодні вночі. Передача Савченко має відбудуться сьогодні», - сказав він.

Савченко може повернутися до України протягом кількох годин

Українська льотчиця Надія Савченко незаконно засуджена в Росії може повернутися в Україну у другій половині дня.

Про це "Українській правді" повідомили співрозмовники. За інформацією видання, літак з Надією Савченко летітиме з РФ одночасно з іншим літаком, який з України повезе російських ГРУшників Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва. Вони вилітатимуть одночасно.

За словами співрозмовників, українка може бути в Україні вже за кілька годин.

В адміністрації президента ситуацію навколо цього обміну поки не коментують.

Порошенко вже відправив літак за Савченко

Сьогодні у Ростові-на-Дону може відбутися обмін української льотчиці та народного депутата Надії Савченко на російських ГРУшників Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на власні джерела.

"Найближчим часом президентський борт з росіянами Євгеном Єрофеєвим і Олександром Александровим прилетить з Києва в Ростов-на-Дону, куди вже доставили українку Надію Савченко", - наголосило джерело.

У аеропорту й відбудеться обмін.

У Кремлі не мають даних щодо початку процесу обміну Савченко на російських ГРУшників

У Кремлі не мають інформації щодо нібито розпочатого процесу обміну незаконно засудженої української льотчиці Надії Савченко на російських ГРУшників Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков, повідомляє РИА Новости, передає УНІАН.

У посольстві України в Москві також не володіють інформацією щодо можливого обміну у Ростові-на-Дону Савченко на двох російських спецназівців, повідомили в дипмісії.

"У нас немає такої інформації", — сказав співрозмовник агентства.

Схожі новини