Передплата 2024 «Добра кухня»

Нуланд: "Санкції проти Росії будуть залишатися в силі до повного виконання "Мінська-2"

  • 27.04.2016, 14:02
  • 1 600

Вікторія Нуланд запевнила президента України Петра Порошенка у збереженні санкцій проти Росії до повного виконання Мінських угод.

Як передає УНІАН, про це помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд сказала на прес-конференції у Києві.

"В мене також був шанс поінформувати президента Порошенка і міністра Клімкіна про зустрічі президента Обами у Ганновері, про його двосторонню зустріч з канцлером Меркель, про ширшу зустріч з канцлером Меркель, президентом Олландом, прем'єр-міністром Кемероном та прем'єр-міністром Ренці, на яких в тому числі обговорювалося питання України і, таким чином, підтвердити (Порошенку) нашу спільну позицію, що санкції проти Росії будуть залишатися в силі до того часу, як вона повністю не виконає своїх зобов'язань за Мінськими домовленостями", - наголосила помічник держсекретаря США.

Нуланд розповіла, якими реформами задоволена в Україні

Вікторія Нуланд підкреслила, що в Україні вже відбулась низка реформ — поліції, в енергетичній сфері, стабілізація курсу гривні та у бюджетній сфері.

За її словами, зараз Україні необхідно активізувати антикорупційну діяльність і реформування судової системи України.

«Україні потрібен новий генеральний прокурор, країна повинна продовжити реформу судоустрою», — заявила Нуланд.

Вона підкреслила, що 2016 рік має стати роком незворотних реформ для України.

На її погляд, позитивним є той факт, що в Україні почав працювати новий уряд, який спирається на співпрацю з парламентом.

Нуланд наголосила на тому, що Україна й надалі отримуватиме підтримку США на шляху реформування.

Нуланд: «Вибори на Донбасі мають бути суто українськими»

Офіційний уповноважений Державного департаменту США у справах Європи та Євразії заявила, що вибори на непідконтрольних Києву територіях Донбасу повинні відповідати українському законодавству та міжнародним стандартам.

"Для імплементації Мінських угод необхідне відновлення безпеки і забезпечення повного доступу місії ОБСЄ у всьому Донбасі, повернення всіх заручників і підготовка до справжніх українських виборів на Донбасі, які б відповідали міжнародним стандартам і Конституції України", — заявила Нуланд у Києві.

Вона також додала, що наразі немає конкретної дати проведення виборів на окупованих територіях.

За її словами, США здійснюватиме дипломатичний тиск разом з Німеччиною та Францією на Росію, щоб у Кремлі виконали усі зобов'язання по мінських домовленостях.

У США зробили заяву щодо поліцейської місії ОБСЄ

Питання про створення поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі знаходиться в стадії розгляду.

Про це повідомила Вікторія Нуланд, заступник держсекретаря США з питань Європи та Євразії.

"Обговорюється те, як забезпечити відповідні умови для виборців Донбасу, щоб вони могли провести голосування вільно. Існує СММ ОБСЄ, їй не завжди вдавалося виконувати свою роль. Тому питання якихось додаткових заходів залишається", - повідомила Нуланд.

Вона зазначила, що хоч США не є учасниками мінських і нормандських переговорів, Вашингтон продовжить координацію зусиль з європейськими партнерами, щоб зберегти санкції проти Росії, поки та повністю не виконає свою частину угод.

Надання грошей МВФ Україні залежить від реформ

Рішення про надання грошей від Міжнародного валютного фонду Україні залежить від впровадження реформ, а не виконання Мінських домовленостей.

Про це повідомила помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд, передає "Громадське ТБ".

"Надання допомоги від МВФ залежатиме від того, як розгортатиметься процес реформ в Україні", - наголосила вона.

За словами Нуланд, санкції проти Росії лишатимуться до повного виконання Мінських домовленостей.

Схожі новини