Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українців закликають підписувати відкритого листа до короля Нідерландів

  • 07.03.2016, 10:32
  • 2 023

Українців закликають підписувати листа до влади Нідерландів із закликом не відмовляти у схваленні Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Група істориків, письменників, журналістів та політологів написала відкритий лист до короля, уряду та парламенту Нідерландів, у якому просить під час консультативного референдуму, який відбудеться 6 квітня, підтримати ухвалення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

«Просимо Вас і весь голландський народ врахувати те, що головним завданням українців є побудова цивілізованої демократичної України. Цю мету ми можемо досягнути лише при зближенні України та ЄС, оскільки історія всіх успішних східно-європейських країн не знає інакших прикладів реалізації таких завдань.

Особливістю України є гостра необхідність вийти з-під впливу останньої імперії в Європі — Росії, яка сотні років системно нищила всі прояви української ідентичності, жорстокими репресіями придушувала будь-які наші спроби повернути собі свободу та незалежність.

Сподіваємося, що європейська перспектива для українців та їхніх нащадків не стане розмінною монетою у внутрішній голландській дискусії євроскептиків та європрихильників. Наша мета — перебудувати Україну за зразком найкращих європейських стандартів свободи та демократії», — йдеться у відкритому листі.

На консультативний референдум 6 квітня винесуть питання: «Чи підтримуєте Ви, чи Ви проти підписання закону про схвалення Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС?» І, як пояснюють ініціатори цього відкритого листа, зараз більшість голландців схиляється проголосувати на референдумі негативно.

«Ми ще маємо час, щоб переконати пасивну частину виборців підтримати Україну. Вам потрібно зробити всього два, або три кроки: 1. Вподобати спільноту, або «лайкнути» лист. 2. Запроситит своїх друзів вподобати спільноту, або «лайкнути» лист на сторінці спільноти. 3. Якщо Ви володієте іноземною мовою, знайти і додати до своїх друзів когось із голландців, розповісти їм про себе і про Україну та попросити підтримати нас на референдумі. Слава Україні!» — пояснюють ініціатори звернення.

Водночас група українських та голландських активістів розпочала громадську кампанію #TakIsJa (Скажи так) на підтримку України на референдумі в Нідерландах.

Ініціатори кампанії мають намір зібрати 5 тис. коротких відеозвернень від українців, а також прихильників України з інших країн, до громадян Нідерландів та поширити їх в мережі YouTube та інших соцмережах. Власне відео кожен, хто долучається до кампанії, може також самостійно завантажити на сторінку ініціативи - www.takisja.eu.

Джерело: Zaxid.net

Схожі новини