Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Самопоміч» має аж 24 претенденти на секретаря Львівської міськради...

А бізнесмен Григорій Козловський не приховує, що мріє про цю посаду, щоб «поставити усіх на місце»

У вівторок, 1 грудня, запланована сесія Львівської міської ради, на якій депутати шляхом таємного голосування обиратимуть секретаря міської ради. Довкола цієї посади виникло чимало інтриг. Депутати усіх фракцій ухвалили консолідоване рішення — не допустити на крісло секретаря представника від фракції “Самопоміч”, мовляв, щоб не було монополії влади. Оскільки фракція “Самопоміч” отримала у новому скликанні найбільше мандатів (24), то цілком має право претендувати на цю посаду. У Львівській обласній раді фракція БПП “Солідарність”, що отримала найбільше мандатів, не віддала посаду голови облради іншій політичній силі. І ніхто не говорив про монополію влади, хоча губернатор та голова облради є представниками однієї політичної сили — БПП “Солідарність”.

Міський голова Львова Андрій Садовий пропонував цю посаду депутату Роману Федишину, раднику директора ТзОВ “Шувар”. Але, кажуть, пан Роман відмовився, не хоче ставати держслужбовцем. Які ще кандидатури обговорюють у фракції “Самопоміч” - “державна таємниця”. Голова фракції “Самопоміч” у Львівській міській раді Андрій Шевців навідріз відмовився назвати “ВЗ” прізвища, мовляв, кандидата висуває міський голова. “В нашій фракції є 24 претенденти”, - каже пан Шевців.

За посаду секретаря ради борються також менші фракції. Зокрема, від фракції “Народний контроль” - Валерій Веремчук, від “УКРОПу” - Іван Гринда, від “Громадянської позиції” - Анатолій Забарило. Фракція ВО “Свобода” наразі не озвучує прізвище свого кандидата. Не тому, що ця посада їм нецікава. Мовляв, спочатку подивляться, кого запропонує Андрій Садовий. Якщо це буде депутат від “Самопомочі”, підтримувати не будуть.

У кадрових питаннях не пасе задніх фракція БПП “Солідарність”, яка отримала друге місце за кількістю мандатів — 10. За інформацією “ВЗ”, від “Солідарності” балотуються депутат з багаторічним стажем, ресторатор, заступник директора ТзОВ “Британський дім” Петро Адамик та відомий бізнесмен з Винників, власник кількох готелів, ресторанів Григорій Козловський. “Мрію бути секретарем Львівської міської ради, - сказав для “ВЗ” Григорій Козловський. - Буду найнезручнішою кандидатурою, напевне, для всіх. Буду незручним навіть для багатьох моїх однопартійців. Усі знають мою правдивість і що я - людина слова. Сумно в депутатській залі точно не було б. Багато чиновників з когорти Садового могли б збирати речі і вже тікати. Бо я би їм не дав спокою... Повірте, так як вони мені попили крові (безпідставно), як вони захищають свої «стодоларові інтереси» щодо інших нормальних бізнесменів, викручують їм руки… За півгодини вони б усі повилітали через вікна. Андрій Іванович швидше посадить на сесії поруч з собою інопланетянина, ніж мене. А те, що він не посадить біля себе представника «Самопомочі», це скажу на 99%. Бо це буде кооператив імені Садового. Хоча Андрій Іванович - специфічна людина. Але визнаю: він є найкращим мером Львова за останні вісімсот років”.

А тим часом...

Голова Львівської ОДА Олег Синютка (перший номер у списку БПП “Солідарність” до Львівської облради) складе повноваження депутата Львівської обласної ради на наступній сесії, яка відбудеться 8 грудня. Про такий намір він офіційно заявив під час перемоги партії на місцевих виборах. “Не буду сидіти на двох стільцях”, - пообіцяв свого часу Олег Михайлович.