Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна заборонила транзит для всіх російських авіакомпаній

  • 25.11.2015, 13:34
  • 2 585

Кабінет міністрів вводить заборону на транзитні польоти всіх без винятку російських авіакомпаній в українському авіапросторі.

Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Прошу міністерство інфраструктури вжити заходів у відповідності з міжнародним правом про повідомлення російської сторони про закриття авіаційного простору для всіх російських авіакомпаній без винятку і зупинку всіх транзитних перевезень російських авіакомпаній", - заявив він.

За словами Яценюка, Росія може використовувати український повітряний простір для провокацій.

Запроваджена Кабінетом міністрів України в рамках реалізації санкцій проти країни-агресора заборона на здійснення транзитних польотів для всіх російських авіакомпаній через територію України набуває чинності з 00:00 годин 26 листопада.

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства інфраструктури України, прийняте рішення зумовлене систематичним порушенням правил польотів і порядку використання повітряного простору України з боку російських авіаперевізників і має на меті запобігти будь-яким можливим провокаціям у повітряному просторі України.

У повідомленні відзначається, що Україна має повний і винятковий суверенітет над повітряним простором України, що є частиною її території.

У прес-службі нагадали, що російські авіакомпанії, здійснюючи польоти до окупованого Криму, порушують положення Угоди між урядом України і урядом Російської Федерації про повітряне сполучення і співробітництво в галузі повітряного транспорту 1994 року, Конвенції про міжнародну цивільну авіацію 1944 року і Угоди про транзит за міжнародними повітряними лініями від 1944 року в частині дотримання національних законів і правил.

«На доручення уряду Державіаслужба поінформує російську сторону про закриття повітряного простору для цивільної авіації Російської Федерації. Державіаслужба через Міністерство закордонних справ направить відповідну ноту в Росавіацію сьогодні, 25 листопада»,— повідомили у прес-службі.

Джерело: Інтерфакс-Україна, УНІАН

Схожі новини